Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Lil Kleine boeken

Lil Kleine boeken

Lil Kleine boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Lil Kleine of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Lil Kleine wordt in 2015 landelijk bekend met het nummer ‘Drank & Drugs’ (ft. Ronnie Flex). Al snel volgt zijn eerste album, ‘WOP’. Binnen slechts 24 uur staat het album op nummer 1 in de iTunes Charts. In de eerste drie dagen daarna verbreekt het album landelijke records van onder andere Justin Bieber en Marco Borsato.

Lil Kleine boeken voor een evenement

Lil Kleine is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Lil Kleine

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste met dansen en acteren. In 2012 maakt hij de mixtape ‘ZoVaderZoZoon’ samen met SpaceKees. Ook werkt hij samen met Danny de Munk, Ali B en Lange Frans. Later dat jaar brengt Lil Kleine de EP ‘Tuig van de Richel’ uit, in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faber yayo.

Voor het programma Ali B op Volle Toeren herschreef Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer ‘Tuig van de richel’. Lil Kleine maakte op zijn beurt een versie van ‘Zo verdomd alleen’. Dit wordt gelijk zijn eerste iTunes Top-3.

In februari 2016 schrijft Lil Kleine geschiedenis als alle 11 tracks van zijn album ‘WOP’ in de Single Top-100 staan. Ook komt het album direct op nummer 1 binnen in de Album Top-100. Nadat ook het tweede album ‘Alleen’ en de gelijknamige tour een succes worden, sleept Lil Kleine in 2017 de European Music Award (EMA) voor Best Worldwide Act in de wacht.

In 2020 komt Lil Kleine met de single ‘Jongen van de straat’. Niet veel later volgt zijn gelijknamige album. Hiermee brak hij een nieuw record: nog nooit eerder werd een album in Nederland binnen 24 uur zo vaak gestreamd op Spotify!

Kenmerken

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn ruige, soms nogal directe teksten. De rapper maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer, maar ook legt hij zijn hart op tafel en schroomt hij niet om zijn gevoelens te tonen.

In 2015 bestormt de singel ‘Drank & Drugs’ van Lil Kleine en Ronnie Flex de hitlijsten. Voor de gein is de plaat ook herschreven naar een kindvriendelijke versie, Chips & Cola. Dit gebeurde in de ochtendshow van 3FM met Giel Beelen.

Lil Kleine boeken
Lil Kleine boeken

Foto: Wouter van Dijke

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button