Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Leonie Sazias boeken

Leonie Sazias boeken

Leonie Sazias boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Leonie Sazias of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Léonie Sazias

Léonie heeft een lange staat van dienst als presentatrice voor zowel televisie als radio en zij heeft ruime ervaring in het presenteren van bedrijfsevenementen en productlaunches. Daarnaast is zij is actief als politica en beeldend kunstenaar. Door haar veelzijdigheid maakt zij zich de materie snel eigen is ze op zowel vorm en inhoud breed inzetbaar. Zij wordt om die reden gevraagd als dagvoorzitter op congressen, seminars en discussiefora.

Biografie in vogelvlucht:

Léonie Sazias (Rotterdam, 27 juli 1957) volgt de havo en kunstacademie en haalt daar haar onderwijsakte voor het vak handenarbeid en textiele werkvormen. In 1980 zoekt Veronica Televisie een nieuwe omroepster. Zij meldt zich voor de lol aan en wordt tot haar grote schrik gekozen uit 5000 jonge vrouwen. Léonie Sazias wordt het gezicht van Veronica. Na de voltooiing van haar studie kiest ze definitief voor een carrière op televisie. Aanvankelijk bij Veronica, later bij de AVRO en de TROS, met populaire programma’s als “De Ojevaarsjo” en “Dierenmanieren” samen met Martin Gaus. Haar stem is ook op de radio te beluisteren. Samen met Henk Mouwe presenteert ze vier jaar lang voor Omroep MAX de ochtendshow op Radio 5 Nostalgia. Op muzikaal gebied behaalt ze een tijdloos succes: haar ‘Kleuterspecial’ en de liedjes en verhaaltjes van Haasje en Rammelaar zijn geliefd bij de allerkleinsten en hun ouders.

Léonie Sazias heeft zich na haar opleiding verder bekwaamd in beeldhouwen, houtsnijden, tekenen, schilderen en meubelmaken. Zij heeft haar eigen atelier in Hilversum waar ze creatieve workshops geeft.

Sinds 2006 is zij ook politiek actief in de gemeenteraad van Hilversum. Sinds 2010 is zij fractievoorzitter van de grootste lokale partij Hart voor Hilversum.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button