Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Leo Driessen boeken

Leo Driessen boeken

Leo Driessen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Leo Driessen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Leo Driessen is sportverslaggever en tekstschrijver. Hij volgde een opleiding aan de pedagogische academie en werkte in het onderwijs, maar voelde meer voor de journalistiek.

In 1982 begon hij zijn omroepcarrière als medewerker van het sportprogramma Langs de Lijn. Hij werkte er als presentator en als voetbal- en wielerverslaggever. Incidenteel versloeg hij andere sporten; zo was hij ook te horen tijdens de Elfstedentocht van 1986. Naast zijn werk voor de radio beoefende hij ook de geschreven sportjournalistiek, voor het dagblad Het Parool en het voetbalblad Elf.

Leo Driessen is een uitbundige verslaggever. Tijdens de uitzendingen van de Tour de France was hij niet alleen als verslaggever te horen, maar ook als het typetje “Ab Kaashoek”. Deze, ongetwijfeld op Koen Verhoeff gebaseerde, man deed elke dag mee met de door Koos Postema gepresenteerde quiz en gaf steeds een fout antwoord, waarop hij steevast uitriep: “Ach, dat zijn van die pijnlijke momenten die elke liefhebber van de sport wel eens tegenkomt in zijn carrière…”

Eind jaren ’80 verlegde hij zijn werkterrein naar de televisie. Hij was onder andere tekstschrijver voor het spelletje Wie ben ik? en voiceover in het TROS-programma De Leukste Thuis. Daarin gebruikte hij veelvuldig de uitspraak ‘naar wij dachten’, opnieuw geïnspireerd door sportcommentator Koen Verhoeff. In 1995 en 1996 werd Leo Driessen presentator bij Veronica’s Call TV. In 1997 was hij korte tijd presentator bij sportzender Sport 7, daarna ging hij werken bij RTL 5 en RTL 7.

Op de radio is Leo Driessen in 2007 te horen op de regionale zender Radio Noord-Holland.

Via zijn werk voor Joop van den Ende rolde Driessen vervolgens ook in de muziekwereld. Hij schreef, samen met Han Kooreneef, de tekst van “Dromen zijn bedrog”, de grote hit van Marco Borsato uit 1994. Daarna schreef hij nog meer teksten voor Borsato en ook voor Guus Meeuwis, Saskia en Serge, Karin Bloemen en voor de CD Geef mij je lach van Jan Keizer uit 2007 schreef hij de tekst voor het lied ‘Gouden Last’.

U kunt Leo Driessen boeken als:

• Gastspreker

• Presentator

• Duo gesprek

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button