Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Leny Breederveld boeken

Leny Breederveld boeken

Leny Breederveld boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Leny Breederveld of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Leny Breederveld volgde de mimeopleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Na haar studie ging Leny Breederveld spelen bij het mimegezelschap Carrousel, waar ze haar latere man René Groothof leerde kennen. Ze kregen samen drie kinderen Marie (1981), Lisa (1985) en Dora (1987), die allen ook actief zijn in de theaterwereld. In 2000 ging het stel uit elkaar.In 1987 werd Breederveld, samen met haar zus Thea Breederveld en Jeanette Oldenhave die beiden ook mime studeerden en werkten voor Carrousel, door regisseur Pieter Kramer gevraagd de presentatie van Villa Achterwerk over te nemen van Kees Prins. Tussen 1987 en 1991 was het drietal te zien als De Drie Dikke Dames. In 1989 richtte ze samen met Beppie Melissen en René Groothof theatergroep Carver op. In hetzelfde jaar speelde ze haar eerste grote filmrol als suppoost in Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium.
Hierna had zij diverse theater, film- en televisierollen. In het theater speelde ze onder andere voor Carver en Orkater. Ze speelde in diverse films van Alex van Warmerdam. Op televisie had zij bijrollen in verschillende televisieseries. In 1996 speelde zij samen met Arjan Ederveen in de aflevering Vanwege Maartje van de mockumentaryserie 30 Minuten. In 2000 was zij met Wim de Bie te zien het programma De bühne van De Bie. In 2004 speelde ze de heks in de televisieserie Ibbeltje naar het boek van Annie M.G. Schmidt. In 2005 had ze een belangrijke rol als Mevrouw Pos in de televisieserie Sint Hubertusbergvan de makers van Jiskefet. Tussen 2011 en 2013 had ze een terugkerende rol in de televisieserie Levenslied.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button