Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Leny Breederveld boeken

Leny Breederveld boeken

Leny Breederveld boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Leny Breederveld of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Leny Breederveld volgde de mime-opleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Daarna speelde ze bij het mimegezelschap Carrousel. In 1987 werd Leny samen met haar zus Thea Breederveld en Jeanette Oldenhave gevraagd om de presentatie van Villa Achterwerk over te nemen van Kees Prins. Tussen 1987 en 1991 waren ze daar te zien als De Drie Dikke Dames.

In 1989 richtte Leny Breedervels samen met Beppie Melissen en René Groothof de theatergroep Carver op. In hetzelfde jaar speelde ze haar eerste grote filmrol als suppoost in Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium.

Daarna had Leny diverse theater, film- en televisierollen. In het theater speelde ze onder andere voor Carver en Orkater. Ook speelde ze in diverse films van Alex van Warmerdam. Op televisie had Leny bijrollen in verschillende televisieseries. Ze speelde in 1996 samen met Arjan Ederveen in de aflevering Vanwege Maartje van de mockumentary-serie 30 Minuten.

In 2000 was Leny Breederveld met Wim de Bie te zien het programma De bühne van De Bie. In 2004 speelde ze de heks in de televisieserie Ibbeltje (naar het boek van Annie M.G. Schmidt). Daarna had ze een belangrijke rol als Mevrouw Pos in de televisieserie Sint Hubertusberg (van de makers van Jiskefet). Tussen 2011 en 2013 had Leny een terugkerende rol in de televisieserie Levenslied.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button