Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Lenny Kuhr boeken

Lenny Kuhr boeken

Lenny Kuhr boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Lenny Kuhr of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Helena Hubertina Johanna (Lenny) Kuhr (Eindhoven, 22 februari 1950) is een Nederlands singer/songwriter.

In 1967 won zij het Cabaret der Onbekenden en bracht ze haar eerste single Laat maar uit met een tekst van Armand. In 1969 werd zij samen met het Verenigd Koninkrijk (Lulu), Frankrijk (Frida Boccara) en Spanje (Salomé) winnares van het Eurovisiesongfestival in Madrid met het liedje De troubadour, dat zij zelf heeft gecomponeerd op een tekst van David Hartsema. Haar debuut-elpee werd goed voor een Zilveren Harp.

Vijf jaar later had zij opnieuw een hit op deze melodie met de gelegenheidstekst De Generaal, een ode aan Rinus Michels. Daarvoor had zij al veel succes in Frankrijk. In 1972 had zij daar een nummer 1-hit met Jesus Cristo en trad ze op in de show van Georges Brassens. In 1971 ontving Lenny een Edison voor haar elpee De zomer achterna in de categorie Nederlands vocaal. Haar grootste hit in Nederland had Lenny Kuhr in 1980 samen met Les Poppys (Les petits chanteurs d’île de France) met het lied Visite op een tekst van Herman Pieter de Boer.

Ter gelegenheid van haar veertigjarig jubileum als zangeres nam Lenny Kuhr in mei en juni 2007 een live-cd op met veertig nummers, getiteld 40 jaar verliefd. Tijdens de presentatie van dit album op 9 oktober 2007 in Eindhoven werd Lenny Kuhr benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ter gelegenheid van haar jubileum en haar relatie met de stad Eindhoven ontving zij op 14 oktober 2007 uit handen van burgemeester Gerrit Braks de Vriendschapspenning van de stad Eindhoven. Ze speelde haar jubileumprogramma 40 jaar verliefd tijdens het theaterseizoen 2007-2008. Wegens groot succes werd het programma geprolongeerd tijdens het theaterseizoen 2008-2009 in combinatie met een korte tour van het programma Lenny Kuhr zingt Schubert en ander moois met werk van Schubert en Jules de Corte.

Gedurende het theaterseizoen 2009-2010 was Kuhr met twee nieuwe programma’s te zien in de theaters van de Lage Landen: Troubadours van alle tijden (met Ralph Rousseau op viola da gamba) en Dichtbij (theaterseizoen 2010-2011 reprise van beide programma’s). In 2010 verscheen, ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag, haar eerste dvd Mijn liedjes, mijn leven met een bonus-cd die niet eerder uitgebracht materiaal bevat.

In de allereerste aflevering van Ali B op volle toeren op 5 januari 2011 maakte haar lied ‘Spijt’, het antwoord van een moeder op ‘Mama sorry’ van rapper Keizer, veel indruk. Deze versie bereikte de nummer 50 in de Single Top 100.

In het najaar van 2011 verscheen haar cd ‘Liefdeslied’ met onder meer drie liederen van de Spaanse dichter Federico García Lorca (vertaald door Bart Vonck). Met het gelijknamige programma (begeleid door gitarist Cor Mutsers en bassist Mischa Kool) is ze te zien in de Nederlandse en Belgische theaters. In DWDD Recordings zong Lenny een lied van Amália Rodrigues. Meer tv-programma’s volgen: Mattheüs Masterclass 2012 (EO) en Verborgen Verleden (NTR).

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button