Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » La Banda Loca boeken

La Banda Loca boeken

La Banda Loca boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor La Banda Loca of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Edsel Juliet & Tipico Juliet – 1970-1979

Edsel Juliet komt uit een zeer muzikale familie. Nog maar net twaalf jaar oud vormt hij samen met zijn broers op Curaçao de band Tipiko Juliet, het plaatselijke antwoord op The Jackson 5. Met deze band scoort hij hits als Chowi-Chowi en Kinderachtig; de muziek die zij brengen houdt het midden tussen folkmuziek, danza, wals, mazurka’s maar ook populaire Caribische popmuziek. De groep treedt vooral op in Hotel Flamboyant, het latere Princess Beach Hotel. In 1976 houdt Tipiko Juliet op te bestaan wanneer broer Kenneth naar Nederland vertrekt voor zijn studie. Edsel en Juny Juliet richten samen met enkele Dominicanen het succesvolle dertien man sterke salsa-orkest Poder Latino op.

Latin Touch & Saljuco – 1980-1989

Door haat en nijd tussen de bands op Curaçao is Poder Latino geen lang leven beschoren. Edsel Juliet vertrekt naar Nederland. Hij probeert eerst een carrière als acteur van de grond te krijgen, wat maar matig lukt. Dan komt hij terecht bij de band Latin Touch o.l.v. Stanley Daniel. In 1982 richt Edsel Juliet zijn eigen orkest op; Saljuco – wat staat voor Salsa Juliet & Company. Edsel ontwikkelt zijn eigen latin muziekstijl die hij ‘salsa corriente’ noemt. Het is een mix van Cubaanse en Braziliaanse muziek met de Simadan klanken van de Antillen. Eind jaren ’80 tourt Edsel Juliet met Trio Nico van der Linden door Nederland als percussionist. In de rol van tekstschrijver schrijft hij de tumba Makaku en ontvangt hiervoor op Curaçao de ‘Garladon Vitrole’, de Antilliaanse Grammy Award.

Payo & Best of Saljuco – 1990-1999

Edsel Juliet start zijn eigen platenlabel / studio: Chispí Records te Hoorn. In eigen beheer wordt de CD Salsa Coriente uitgebracht. Vanaf dit moment wordt hij steeds meer gevraagd voor producerwerkzaamheden en workshops. In 1994 wordt het nummer Payo gelanceerd en staat zestien weken nummer één op Curaçao, waardoor Edsel zijn bijnaam ‘Payo’ krijgt. Op Curaçao wordt hij gekozen tot populairste artiest van dat jaar en mag hij de prijs ‘Embahador di nos Kultura Antiyano na Hulanda’ (Ambassadeur van de Antillen in Nederland) in ontvangst nemen. Halverwege de jaren ’90 worden in eigen beheer diverse CD’s als Papiamentu en Curaçao Universal uitgebracht. Op het album Curaçao Universal zijn bassist Eric Calmes, trombonist Hector Sampson, trompetist Dennnis Alse, gitarist Jan Akkerman en de pianisten Nico van de Linden, Randal Corsen en Elvio Pieters te gast. Ook in Miami wordt het werk van Juliet ontdekt. Hij wordt uitgenodigd door Caïman Records directeur José Da Silva voor het nummer Ate Wega (Bailadores). Samen met Eddy Montilla (producer Conga / Gloria Estefan) is hij medeproducent van de Spaanstalige versie Así Así van de groep Gemini.

In 1997 tourt Edsel Juliet met The Best Of Saljuco, een programma van 60% salsa corriente, 30% montuno en 10% guaracha. Hiervan wordt 50% in het Papiamentu en 50% in het Spaans gezongen.

Edsel live on stage – 2000-2005

Hans Dorrestijn en Edsel Juliet worden in februari door het actualiteitenprogramma Nova uitgenodigd een tumba (carnavalslied) te maken tegen de migratiegolf van ongeschoolde Antillianen.

Juliet maakt samen met Peter van der Pligt onder de naam Doblé P de cd Páyo Y Shón Pé. De teksten zijn in zowel het Papiaments als in het Nederlands. Verder verzorgt hij de gastvocalen op het album Bijlmerjazz van Ronald Snijders. Samen met vier ex-leden van Trafassi vormt hij de band X-tra, waar hij het overgrote deel van zijn tijd in investeert. Gestaag groeit het aantal boekingen en maakt het publiek kennis met een hele andere sound van de Ex-Trafassi muzikanten. Ondertussen gaan zijn werkzaamheden als entertainer, producer en workshop-docent door.

Dertig jaar later, in 2003, komt Edsel Juliet terug met Tipiko Juliet, maar nu als producer. De CD Un Otro Tipiko Juliet wordt in de zomer van 2003 gelanceerd. Het jaar daarop volgt Edsel Juliet & Conga Dance; de dynamische live-band waarmee van menig feest of evenement een ware big happening wordt gemaakt. Edsel keert terug in het theater met een theatershow B’a Makambiá. De bijbehorende CD B’a Makambiá wordt speciaal voor deze gelegenheid gelanceerd. Ook lanceert Edsel in 2005 zijn eerste CD met gedichten.

Ritmo kombina & Herlancering Saljuco Bigband – 2006-nu

Met de CD Lag’é Sapatu Zona! laat Juliet weer horen wat hij op muzikaal gebied kan! De CD bevat diverse muziekritmes: de door Antilliaanse muziekgroepen populaire ritmo kombina (maar dan in Edsel’s eigen stijl) maar ook de son montuno, salsa, kaseko, merengue, latin-house enz. De nummers zijn ingezongen in het Spaans, Surinaams, Nederlands, Engels en Papiamento. Edsel Juliet herlanceert Saljuco Bigband. Saljuco wat staat voor Salsa Juliet & Company beleeft zijn premiere-optreden tijdens Koninkrijksviering 2006 en wordt door de gasten laaiend enthousiast ontvangen. In 2007 wordt zijn orkest weer gevraagd deze viering muzikaal te verzorgen.

2008: Edsel Payo Montuñiando

Op één CD heeft brengt Juliet zijn allerbeste Son Montunos van de afgelopen jaren samen! Liefhebbers herleven oude tijden en jongeren maken kennis met Son Montuno. Talkshow: Op Curaçao en Bonaire (en ontvangers van deze zenders hier in Nederland) kunnen wekelijks genieten van de talkshow Kòfi serka Fèchi (Koffie bij Fèchi). Edsel ‘Payo’ Juliet ontvangt in de personage van Fèchi gasten die in Nederland op artistiek- en werkgebied een belangrijke rol spelen. Edsel keert terug in Teatro Luna Blou op Curaçao met de theatershow Bá Makambiá.

2009: Let’s Party!!!

Edsel ‘Payo’ Juliet komt met een nieuwe CD: Let’s Party, een volwaardige CD met zes niet eerder uitgebrachte tracks en elf publieksfavoriete nummers waaronder ‘Dale ku awa’, ‘Ate wega’ en ‘Kabaron’.

De band La Banda Loca is een veelgevraagde formatie van de populaire muzikant en entertainer Juliet. Samen met 2 á 3 collega-muzikanten brengt deze groep Latijns-Amerikaanse feestmuziek. Enkele nummers op de CD zijn dan ook ontstaan tijdens zijn live-optredens zoals ‘Kom maar in de kring’ of ‘Ik ben geen tol’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button