Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Kurt Rogiers boeken

Kurt Rogiers boeken

Kurt Rogiers boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Kurt Rogiers of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Kurt zag het levenslicht op 14 maart 1971 in Zele, Oost-Vlaanderen. Weinigen zullen weten dat Kurt toneel deed voor hij z’n debuut maakte op tv.

In de 140ste aflevering van Wittekerke

die begin 1996 op de buis kwam, dook z’n personage Jos Sneyers voor de eerste maal op. Sneyers zou een vaste waarde in het bekende kuststadje worden. In 2001 speelt hij er zelfs een dubbelrol als de boosaardige Chris Allaert.

VTM heeft het talent van Kurt gezien

en laat hem als opvolger van Bart Kaell de Soundmixshox presenteren. Kurt krijgt bakken kritiek en het blijft dan ook bij dat ene seizoen. Verder maakt hij zich verdienstelijk als presentator van Straffe Straten, een zomers spelprogramma op VTM, en met Smile Please op Kanaal 2. Dat doet hij samen met actrice Truus Druyts.

Dan wenkt plots het buitenland

met de film Costa van de Nederlandse regisseur Johan Nijenhuis. Kurt acteert in de drukbezochte film en blijft een vaste waarde in de drie tv-reeksen die ontstonden uit de film. Voor de opnames pendelt hij meerdere malen naar de studio in Amsterdam en het hete strand van Salou. In Costa is Kurt de coole propper Tommy.

Eind 2002

kondigt men een productiestop af bij Wittekerke. Kort daarna beginnen de kijkcijfers echter weer te stijgen en ondertussen komt er ook een nieuwe directie bij VTM. Die zet het licht op groen voor nieuwe afleveringen van de reeks, maar de serie krijgt wel een face-lift met nieuwe gezichten, nieuwe decors en nieuwe cameratechnieken. Kurt, die ondertussen erg populair is geworden in Nederland, acht de tijd rijp om Wittekerke na acht jaar en zowat 600 afleveringen achter zich te laten. Fans vinden zijn beslissing jammer en starten zelfs een petitie die 2000 handtekeningen zal opleveren. Het mag niet baten.

In 2004

zien we Kurt weinig op de Vlaamse tv, maar dat komt door zijn activiteiten in Nederland en opnames voor nieuwe producties. Bij BNN presenteert hij Komt Dat Schot en Mystery Party. Samen met Johan Nijenhuis bedenkt hij de advocatenserie ‘De Wet Volgens Milo’, waarin Kurt het titelpersonage vertolkt. De serie kent een valse start op Net5, en verdwijnt vroegtijdig van het scherm. VTM brengt de serie in de periode maart-juni 2005 op antenne. In februari 2005 gaat ook de speelfilm Vet Hard (Volle Gas) in premiere. Kurt speelt hierin een necrofiele moordenaar.

Datzelfde jaar keerde hij terug op de Vlaamse televisie, als dokter Filip Driesen in de ziekenhuisserie Spoed. Daarna volgen nog de bioscoopfilms ‘Phileine zegt sorry’, ‘SL8N8’, ‘Nadine’ en ‘Radeloos’.

In 2006 startte Rogiers met de opnames van nieuwe afleveringen van Spoed en van de nieuwe Vlaamse telenovelle Sara. Hierin speelt hij de meedogenloze zakenman Alexander de Lannoy. Dat zelfde jaar is hij ook te zien in de Vlaamse bioscoopfilm ‘Happy together’.

Tevens verzorgde Rogiers de presentatie van de persvoorstelling en finale van Miss Netherlands Earth en Miss Belgium Earth 2004, 2005. Miss Oost en West Vlaanderen in 2006, 2007. Miss Waregem 2000-2004. En Miss Meetjensland 2005-2007.

In 2007 en 2008 speelt hij meer dan 200 voorstellingen van Sexual Perversity in zowat alle Nederlandse Schouwburgen. Een jaar later oogst hij met ‘Stilte aub’ succes in de Vlaamse theaterzalen.

In 2008 was hij ploegkapitein in De Foute Quiz met Sergio. Hij nam het hierin wekelijks op tegen Ronny Mosuse.

Vanaf 4 september 2008 presenteert hij de ochtendshow op Q-Music met Sven Ornelis, nadat Erwin Deckers besloot zich volledig aan zijn taak als programmadirecteur te wijden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button