Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Krystl boeken

Krystl boeken

Krystl boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Krystl of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Een hitsingle met “Golden Days” (het nummer dat tevens te horen was in de commercial voor Martini Spumante), bijzondere optredens, meerdere award-nominaties, de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ en vanaf 6 mei een eigen album: Krystl heeft de tijd van haar leven. Met debuutalbum “Rolling” zet ze haar vrolijke, bijna zomerse muziek op de kaart.

We beginnen met een korte terugblik: Krystl (haar echte naam) is een vrolijke Noord-Hollandse die als kind vooral bezig was met dansen. Op haar zeventiende merkte ze dat ze kon zingen en ontdekte daarin zelfs een grotere passie. Per ongeluk kwam ze terecht op het conservatorium in Rotterdam: eigenlijk ging ze mee om te helpen bij de auditie van iemand anders. Een zangdocente was zo onder de indruk van haar stem dat Krystl ter plekke werd gevraagd zelf te komen studeren. Na een jaar stapte ze over naar het conservatorium in Enschede en studeerde daar af.

Inmiddels had ze haar live-sporen verdiend bij meerdere cover- en andere bandjes en niet in de laatste plaats als zangeres van L.I.N.E. Toen de band letterlijk dagen voor het tekenen van een platencontract uit elkaar ging, sleepte Krystl dat in haar eentje binnen.

De afgelopen bijna twee jaar heeft Krystl hard gewerkt aan het ontdekken van haar eigen muzikale stijl en het schrijven van nummers. Het eerste resultaat daarvan was haar single “Golden Days”, die meteen de hitlijsten beklom. Het nummer werd Megahit bij 3FM, bezorgde Krystl de titel “Serious Talent”, twee nominaties voorde 3FM Awards en ze bracht tranen in de ogen van DJ Giel Beelen met haar vertolking van “Let It Be”. “Ik had me geen betere start kunnen wensen met “Golden Days”. Het liedje vormt ook een goed voorproefje van mijn album “Rolling”: daarop staan makkelijk in het gehoor liggende liedjes in dezelfde lijn”.

Op “Rolling” werkte Krystl samen met producers Skiggy Rapz (Diggy Dex, Eefje deVisser) en Martijn Konijnenburg (Leaf). De nummers schreef ze samen met dezelfde Konijnenburg en de Britse schrijver/producer Blair Mackichan (PalomaFaith, Lily Allen, Will Young). “Na een lang schrijfproces waarin ik met veel mensen heb gewerkt, sprongen zij er voor mij uit als degenen waarmee ik het album wilde maken. Ik ben meerdere keren naar Blair in Engeland gereisd en heb hier in Nederland talloze schrijfsessies met Martijn gedaan. Toen ik eenmaal de beslissing had gemaakt met hen verder te gaan, gaf me dat de nodige rust om me helemaal op het album te focussen”.

Haar album mogen we omschrijven als een lekker zomerse plaat. “Daar is hij zeker geschikt voor; ik zou hem zelf ook kunnen draaien op een warme avond met het raam open. Of in de auto, om vrolijk van punt A naar punt B te rijden. Het is geen plaat die je zachtjes opzet als achtergrondmuziekje; daar zijn de nummers te aanstekelijk voor. Mijn advies: dans er lekker op!”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button