Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Krezip boeken

Krezip boeken

Krezip boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Krezip of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Krezip ontstaat in 1997 op het Willem II College in Tilburg, waar de vijf bandleden een aantal extra lessen muziek per week kunnen volgen. De belangrijkste muzikale invloeden vormen Skunk Anansie en K’s Choice.

De comeback van Krezip in 2019

In 2019 maakte Krezip na een lange pauze van 10 jaar bekend dat ze weer bij elkaar komen en nieuwe muziek gaan maken. Ze speelden wederom op Pinkpop en gaven drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Tijdens het eerste reünieconcert lanceerde Krezip hun eerste album in 12 jaar tijd: ‘Sweet High’.

Krezip boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Krezip zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie zijn Krezip

De beginjaren

1998-1999
Krezip maakt haar plaatdebuut in 1998 met drie nummers op de verzamel-cd Bijna Boven 4 van de Stichting Brabant Pop. Het muzikantenblad Music Maker roept de demo van de groep uit tot Demo van de Maand, wat een radio-optreden bij KRO’s Leidsekade Live! oplevert.

Begin 1999 maakt Krezip indruk bij het debuut op Noorderslag. Ze brengen hun oude nummers in eigen beheer uit. De mini-CD Run Around wordt aangekondigd met een overtuigend optreden op Lowlands, waar de groep laat horen enorm te zijn gegroeid. Zonder nog een single uitgebracht te hebben staat Krezip met het nummer In Her Sun (Stupid) vele weken in de interactieve Cyber Top 50. Begin december gaat de band de studio in om hun officiële debuutalbum op te nemen.

De doorbraak op Pinkpop

2000
Het debuut album Nothing Less verschijnt. De eerste single die van dit album wordt getrokken, het nummer Won’t Cry, verkoopt goed. Krezip treedt als jongste band ooit aan op Pinkpop en doet ook Werchter in België aan. Het optreden op Pinkpop legt de band geen windeieren. Het album Nothing Less voert zowel de Cyber Top 50 als de Album Top 100 aan. Mede naar aanleiding van het zeer succesvolle optreden op Pinkpop haalt de single I Would Stay de 2e plaats in de top 40. Er breekt een ware Krezip-rage uit. In augustus speelt de band op het Lowlands festival en wint de Belgische TMF Award voor Meest Veelbelovende Buitenlandse Act.

2001 -2003
Krezip ontvangt in februari 2001 de Zilveren Harp 2000. In juni staan ze opnieuw op Pinkpop. Tijdens de uitreiking van de TMF-Awards valt Krezip in de prijzen in de categorieën Beste Album Nationaal en Beste Single Nationaal. Voor Festival Mundial vertrekt Krezip in februari 2002 met een TV-ploeg naar Mali in Afrika. De band gaat met de Malinese rappers Magic Black Man op muzikale ontdekkingstocht in Bamako.

Het tweede album Days Like This verschijnt in oktober en wordt voorafgegaan door de single You Can Say. In 2003 krijgt Krezip een TMF Award in de categorie Beste Popgroep Nationaal. De band levert een gastbijdrage op het eerste album van houseproducer Armin van Buuren. In juni 2003 staat Krezip in de Amsterdam Arena om te openen voor het concert van Bon Jovi. Ook zijn ze de support act van Sheryl Crow tijdens een aantal Duitse en Franse shows en spelen ze op Parkpop in Den Haag. De eerste dvd van Krezip verschijnt in september en heet That’ll Be Unplugged & More.

Nieuwe platenmaatschappij

2004-2005
In 2004 wordt Krezip, tegelijk met andere Nederlandse bands, door de platenmaatschappij Warner Music op straat gezet. Daarop sluiten de bandleden in 2005 een nieuw contract met Sony BMG. In april van dat jaar volgt de single Out Of My Bed, afkomstig van het nieuwe album What Are You Waiting For. Het album is geproduceerd door het Amerikaanse echtpaar Wizardz of Oz. Don’t Crush Me wordt de tweede single. Later dat jaar is Same Mistake (van hetzelfde album) te horen in de bioscoopkraker Het Schnitzelparadijs.

Krezip geeft als nieuwe ambassadeur van NOVIB in april met een geheim concert naast Paradiso de aftrap voor de campagne ‘onderwijs overwint armoede’. De band bezoekt voor NOVIB Ethiopië in het kader van een onderwijscampagne. In mei verschijnt het album What Are You Waiting For, en bereikt de eerste plaats van de Mega Album Top 100. Krezip is een van de twee Nederlandse bands die spelen tijdens de eerste editie van Rockin’ Park, een groot festival in het Nijmeegse Goffertpark in juni. Jacqueline Govaert speelt in oktober tijdens het WARchild concert in Ahoy’ samen met Fernando Lameirinhas het duet Omhels Me Dan. De uitvoering verschijnt in april 2006 op single.

Tienjarig jubileum Krezip

2006-2007
Krezip neemt in 2006 een nummer op voor de game De Sims 2. De track Ka Yoonie Mwab wordt door zangeres Jacqueline Govaert gezongen in het Simlish, de speciale taal van de Sims. In 2007 zijn de leden van Krezip ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ en vliegen ze op 5 mei per helikopter van de Koninklijke Luchtmacht langs enkele bevrijdingsfestivals. Eind 2007 viert Krezip het tienjarig jubileum in de Heineken Music Hall met een eindejaarsconcert.

Voorlopig einde en nieuw begin

Eind 2008 maakte Krezip bekend uit elkaar te gaan. Na bijna 12 jaar vonden de bandleden dat ze hun eigen weg moesten gaan, en namen (voorlopig) afscheid met de single Sweet Goodbyes. Jacqueline Govaert ging verder als solo-artiest en met band. Na 10 jaar kroop het bloed toch waar het niet gaan kon, en is Krezip weer bij elkaar! Begin 2019 hield de band in de uitzending van De Wereld Draait Door de première van hun nieuwe single Lost Without You.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button