Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Kraantje Pappie boeken

Kraantje Pappie boeken

Kraantje Pappie boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Kraantje Pappie of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Kraantje Pappie, wonend in en werkend vanuit Groningen, is sinds een aantal jaren hard bezig zichzelf omhoog te takelen naar het hoogste platform van rappend Nederland. Na het ontdekken van hiphop muziek (via Run-DMC en Bodycount) en het zelf experimenteren met rappen, werd in 2008 de eerste stap omhoog gezet met de release van zijn Clubvoer Mixtape (inclusief een uitverkochte release party in Simplon). Niet lang daarna voegde Kraantje Pappie zich bij het label van Jiggy Djé, Noah’s Ark. In 2009 werd op dit label de Boulimia EP uitgebracht met, juist, wederom een uitverkochte release party. Ook stond Kraantje al in de Melkweg (SENA POPNL Awards) en in Paradiso (Grote Prijs Finale). Tussendoor dropte hij ook nog een 101Barz sessie, die inmiddels een klassieke status en meer dan twee miljoen views genereerde. De tweede sessie die Kraan bij Rotjoch deed, met materiaal van het album ‘Crane’, werd minstens zo goed ontvangen.

Wat absoluut bijdraagt aan de rijzende status van Kraantje Pappie zijn de ijzersterke live-shows. Vergezeld door DJ Friss en Fiddox, zijn moshpits eerder regel dan uitzondering en Kraantje’s humoristische, platte maar zeer scherpe teksten krijgen live een extra dimensie. De kracht van de live-show en werd o.a. bevestigd tijdens Lowlands 2011 (3voor12 bekroonde het met een 8), de clubtour met Jiggy Djé en evenzo succesvolle shows op de UITmarkt van Amsterdam en Nijmegen.

En dit jaar gaat Kraantje gewoon lekker verder waar hij mee bezig was; klimmen naar de top. Begin van dit jaar verscheen zijn debuut-album ‘Crane’, volledig geproduceerd door de wereldwijd bekende helden uit Groningen, het Drum-n-Bass collectief Noisia. Onder het alterego Nightwatch creëerden zij voor ‘Crane’ een genre overstijgende sound met hiphop, dubstep en pop invloeden. En niet zonder succes. Het album was ‘Album van de week’ bij 3FM, kwam op nummer 8 binnen in de album Top 100 en je kon de radio niet aanzetten zonder de eerste single ‘Waar is Kraan’ te horen. De bijbehorende clip zat in de stress rotation op MTV Brand New en werd gedraaid op o.a. 538TV en SLAM!TV. ‘Crane’ kreeg bovendien lovende recensies van o.a. OOR, het NRC en DJ Broadcast. Daarnaast was Kraantje te gast bij DWDD, Koffietijd, ZAPkids Live en BNN 24/7 en werd tijdens Noorderslag een bomvolle zaal op zijn kop gezet. En ook bij onze zuiderburen gaat Kraantje hard; ‘Waar is Kraan’ zat in high rotation bij Studio Brussel, de clip was regelmatig te zien op JIM en Kraan staat zeer regelmatig op de planken in België.

De tweede single van het album, ‘Wat Nou als Het Lukt?!’, een track die in tekst en beeld het verhaal vertelt over de band met zijn moeder en zijn voormalig judo-maatje Henk Grol.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button