Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Klaas Wilting boeken

Klaas Wilting boeken

Klaas Wilting boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Klaas Wilting of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Klaas Wilting is ex-politieman, correspondent, mediatrainer, politicus en televisiepresentator. In 2019 schreef hij het boek ‘Klaas Wilting – De roerige jaren van een Politiewoordvoerder’. Zijn tweede boek ‘Gevaar loert overal’ werd in 2021 uitgegeven.

Klaas Wilting boeken voor een evenement

Klaas Wilting is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Klaas Wilting

Voorlichter Politie Amsterdam

Klaas Wilting begon zijn carrière bij de Amsterdamse politie in 1964. Na vijf jaar werd hij trainer bij de praktijkopleiding. Daarnaast was hij correspondent voor regionale dagbladen en freelance medewerker van het Noordhollands Dagblad. In 1980 werd Klaas Wilting voorlichter bij de Amsterdamse politie. Hij kreeg landelijke bekendheid met zaken als de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983, en was regelmatig op de televisie te zien.

Mediatrainer en amusement

Ook deed Klaas Wilting veel mee in amusementsprogramma’s met bekende Nederlanders. De Amsterdamse politie verbood hem uiteindelijk nog op te treden in programma’s die niets met zijn ambt als woordvoerder van de politie te maken hadden. Daarop nam hij in 2000 ontslag bij de politie. Sindsdien is hij actief als mediatrainer.

Politiek

Met Peter R. de Vries en Jan Nagel richtte Klaas Wilting in 2005 de politieke partij PRDV op, waar hij voorzitter van werd. PRDV heeft uiteindelijk niet meegedaan aan de verkiezingen.

TV-programma’s

Op SBS6 was Klaas Wilting in 2006 te zien in ‘Sterren Dansen op het IJs’. Hij verloor uiteindelijk de skate-off van Mari van de Ven. Bij Omroep Flevoland presenteerde hij een aantal jaar de televisieprogramma’s ‘De 12e Provincie’ en ‘De Ambassadeur’. Daarna was hij het gezicht van het opsporingsprogramma ‘Bureau Flevoland’ en werkte hij als persvoorlichter bij voetbalclub AZ.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button