Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Kirsten van der Kolk boeken

Kirsten van der Kolk boeken

Kirsten van der Kolk boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Kirsten van der Kolk of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Kirsten van der Kolk maakte haar Olympische debuut als roeister tijdens de Spelen van Sydney in 2000. Samen met Marit van Eupen kwam ze uit in de lichte dubbeltwee. De eerste Olympische campagne resulteerde in een finaleplaats. Uiteindelijk werden beide dames zesde.

Na een bronzen medaille op de daaropvolgende Spelen (Athene 2004) besloot Kirsten van der Kolk haar roeicarrière te beëindigen. Ze werd moeder, richtte zich op een maatschappelijke carrière en niemand verwachtte haar nog terug op het water. Maar toen coach Josy Verdonkschot Kirsten in de zomer van 2007 vroeg om samen met Marit van Eupen nog één keer alles opzij te zetten, had ze weinig bedenktijd nodig. Het resulteerde in een geweldige Gouden medaille op de Spelen van Beijing in 2008! Beide roeisters zijn tegenpolen van elkaar. Kirsten staat bekend om haar spontaniteit, terwijl Marit veel serieuzer in het leven staat. Maar juist daarom vullen ze elkaar aan, wat hen tot een sterk team maakt.

Naast het roeien studeerde Kisten sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en een jaar Japankunde aan de Erasmus universiteit. Dit rondde ze af in 2000. In 2009 volgde ze, ter verdieping op haar baan bij de Johan Cruyff University, de post-HBO opleiding Sportmarketing en Management.

Nadat Kirsten stopte met de topsport sloeg ze nieuwe wegen in. Na een succesvolle lobbypoging om de WK roeien 2014 naar Amsterdam te halen, was ze binnen het organisatiecomité WK roeien onder 23 verantwoordelijk voor de media, pers en sponsoring.

Tevens is ze sportmentor bij de Stichting Sporttop en geeft ze presentaties voor het Olympisch Vuur. Verder is Kirsten tegenwoordig freelance (sport-) journalist. Ze schreef een column voor Groter Groeien en schrijft sportverhalen, artikelen en interviews voor Het Parool, Topsport Amsterdam Magazine en Helden, de sportglossy van Frits en Barbara Barend. Ook is Kirsten van der Kolk bondscoach voor de vrouwen bij de KNRB.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button