Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Kira Toussaint boeken

Kira Toussaint boeken

Kira Toussaint boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Kira Toussaint of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Kira Toussaint breekt in 2012 door naar de Europese- en Wereldtop. Tijdens de Europese korte baan kampioenschappen in Chartres (Frankrijk) scherpt ze in de halve finale van de 100 rugslag het Nederlands record aan met 0,7 seconden naar 57,16.

Kira Toussaint boeken voor een evenement

Kira Toussaint is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wil je Kira Toussaint inhuren voor een sportclinic of als spreker? We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Sportprestaties Kira Toussaint

In 2014 besluit Kira om te zwemmen bij the University of Tennessee. Hier behaalde ze haar bachelor en wist ze zichzelf te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het was een droom die uit kwam! De Olympische Spelen zelf verliepen helaas minder succesvol voor Kira. Ze strandde in de series van de 100 rugslag op de 18e plek.

In december 2017 zwom Kira Toussaint tijdens de EK korte baan in Kopenhagen haar beste internationale toernooi tot dan toe. Op de 100 meter rugslag verbeterde ze haar Nederlands record naar 56,21 en won daarmee het zilver op deze afstand. Daarnaast won Kira goud op op de 4×50 meter wisselslag gemengd. Ook op de 4×50 meter vrije slag won ze goud dankzij haar aandeel in de series van deze afstand.

Tijdens de Swimcup in Den Haag in april 2018 zwom Kira Toussaint op de 100 meter rugslag een tijd van 59,94 en werd daarmee de eerste Nederlandse vrouw die op deze afstand op de lange baan onder de minuut zwom. Een week later scherpte zij haar Nederlands record opnieuw aan tot 59,88 bij de Swimcup in Eindhoven.

Geen doping

Bij een dopingcontrole op 2 november 2018 werd Kira Toussaint door het dopinglab in Beijing positief bevonden op het gebruik van het verboden middel tulobuterol, een medicijn dat de luchtwegen verwijdt. In maart 2019 bleek dat het ging om een ander niet verboden middel, waarvan Kira vooraf gemeld had dat ze het innam. De volledige zaak werd ingetrokken en het dopinglab heeft de schuld erkend.

In haar allereerste wedstrijd na haar vrijspraak wist Kira zich meteen te kwalificeren voor de WK lange baan in 2019.

Kira Toussaint boeken
Kira Toussaint boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button