Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Kim Wilde boeken

Kim Wilde boeken

Kim Wilde boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Kim Wilde of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Kim Wilde

Kim Wilde is geboren op 18 november 1960 als Kim Smith in Chiswick, bij Londen. Haar vader is een idool uit de jaren vijftig: Marty Wilde. Haar moeder is de zangeres van de Vernons Girls, Joyce Smith.

In ’72 treedt Kim Wilde voor de eerste keer op

tijdens de tour door Autstralië van haar pa. Kim Wilde loop school in ’t Zuiden van Londen. Op 18-jarige leeftijd start Kim Wilde aan de kunstacademie, maar daar stopt ze al mee na een jaar uit liefde voor de muziek. Met verschillende jobs probeert Kim Wilde te overleven: poetsvrouw, verkoopster in de befaamde winkel Harrods in Londen,…

In 1980 tekent Kim Wilde

haar eerste platencontract met Mickie Most’s Rak Records. De eerste single ligt er in ’81: ‘Kids in America’ (compositie van haar broer Ricky Wilde, en gecoproduceert door haar pa Marty). Het schijfje haalt de 2de plaats in de Britse charts. Als snel volgt de tweede top 10-hit: ‘Chequered Love’. In juli ’81 verschijnt haar debuut-LP: ‘Kim Wilde’.

In ’82 scoort Kim Wilde nog een monsterhit:

‘Cambodia’. Op dat moment heeft Kim Wilde al méér platen verkocht dan haar pa deed in z’n hele carrière. Terwijl in Engeland de single ‘View from a bridge’ het doet, scoort Kim Wilde met ‘Kids in America’ een top 30-hit in Amerika.

In mei 1982

ligt het 2de album er: ‘Select’. Een jaar later album 3: ‘Catch as Catch can’. ‘t Is wat rustiger geworden voor Kim Wilde. Toch scoort Kim Wilde nog met nummers als ‘Love Blonde’ en ‘The Second time’ in ’84. Dat jaar verschijnt ook album 4: ‘Teases and dares’.

Kim Wilde komt weer helemaal terug

in ’86: dan brengt ze haar vijfde album uit ‘Another Step’. De daaruitgenomen single ‘You keep me Hangin’ On’ scoort de tweede plaats in de Britse charts. Ook in ’87 staat Kim Wilde in de top 10, dan met de single ‘Another Step (closer to you)’, een duet met Soulzanger Junior Giscombe. Dat jaar staat Kim Wilde op 3 april met haar pa in het Webley Stadion in Londen. Marty en Kim zingen Elton John’s ‘Sorry seems to be the hardest word’.1988: album 6 is klaar: ‘Close’. Kim Wilde doet het voorprogramma van Michael Jackson’s BAD-tour in Europa. Kim Wilde scoort hits met ‘You came’, de dansplaat ‘Never trust a stranger’ en ‘Four Letter Word’.

Begin jaren negentig

is het stukken kalmer voor Kim Wilde. In 1990 verschijnt album 7: ‘Love Moves’. In ’92 album 8: ‘Love is’. Een jaar later krijgen we de verzamelaar: ‘The Singles Collection 1981 – 1993’, ondertussen haar 9de album.

1995:

haar 10de album is een feit: ‘Now & Forever’. Een jaar later trouwt ze met Hal Fowler. Die leerde ze kennen tijdens de musical ‘Tommy’. Daarin speelt Kim Wilde de moeder van Tommy. De musical wordt gebracht van maart ’96 tot februari ’97 in het Shaftesbury Theater in Londen.

In ’98 is Kim Wilde moeder

van Harry Tristan. Twee jaar later, in 2000 ligt de single ‘Because the night’ in de rekken. Dat jaar wordt Rose Elisabeth geboren, het tweede kind van Kim Wilde.

2001:

Kim Wilde staat er weer met ‘The Here and now Tour 2001’ in Engeland. En de tophit ‘loved’ (ook bij ons). In 2002 horen we vaak de single ‘born to be wild’.

2003:

In maart concerteert Kim Wilde in België. En in ’t najaar brengt Kim Wilde een single uit met Nena ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’: een superhit!

Kim Wilde stelt hier en daar

ecovriendelijke tuincreaties voor in 2004. Op platenvlak is het windstil. Wel worden hits van haar succesvol gecovered: “Kids in America” door Kim-Lian en “Cambodia” door de Zweede Metalband ‘Hearse’. Eind december tourt ze door Engeland met de ‘Here and now’-concertreeks met live-optredens van o.a. Nik Kershaw en Belinda Carlisle.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button