Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Kaye Styles boeken

Kaye Styles boeken

Kaye Styles boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Kaye Styles of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Kaye Styles, geboren in Ghana als Kwasi Gyasi , immigreerde op 5 jarige leeftijd met zijn ouders van West Afrika naar België. Voor hem de start van een moeilijk avontuur. Zijn ouders werden vrijwel onmiddelijk het land weer uitgezet en lieten Kaye achter bij een Belgisch gastgezin, waar hij gedurende 3 jaar ondergedoken leefde. Niet enkel het verschil in huidskleur, maar ook de taal en de cultuur waren hem vreemd. Na 3 jaar vechten kregen zijn ouders eindelijk de toestemming om in België te verblijven, maar toch bleef Kaye officieel bij zijn gastgezin wonen en dit tot zijn 18e verjaardag. Het was zijn possitieve ingesteldheid, samen met zijn passie voor muziek die hem op de been hielden. Muziek was zijn vluchtoord en manier van communiceren met de buitenwereld.

Als tiener ging Kaye (zijn vrienden noemden hem “K”, kort voor Kwasi) regelmatig uit naar clubs en parties. Hier merkte hij dat de DJ’s regelmatig een MC met zich mee brachten, en dat niet enkel de muziek die de DJ draaide de party aan de gang hield, maar vooral ook de MC voor heel wat ambiance zorgde. Kaye besliste meteen dat dit echt iets voor hem was en positioneerde zich meteen als MC. Hij werd vrijwel meteen geboekt op verschillende party’s waar hij zijn MC’ing, rapping en zingen met zijn zachte stem combineerde. De reacties van het publiek waren fenomenaal, de meesten onder hen konden niet geloven dat het werkelijk die jonge man naast de DJ was, die al die verschillende stemmen,zang en ambiance bracht! Mensen die hem regelmatig aan het werk zagen stelden hem de vraag hoe het mogelijk was dat hij al die verschillende stijlen “Styles” zonder probleem kon brengen. Kaye Styles naam was gemaakt en zijn bekendheid groeide snel in de clubscene….

Na enkele optredens in clubs als MC, besefte Kaye al snel dat hij meer kon en wou bereiken. Hij begon zelf songs te schrijven en componeren en nam al snel zijn eerste single “Crazy” op en stelde deze voor bij platenfirma Mostiko (Cnr Records), welke meteen zijn talent herkende en bood hem onmiddellijk een platendeal voor 5 albums aan. Enkele maanden later, in de zomer van 2004, vloog Kaye naar Los Angeles om zijn eerste videoclip ‘Gimme the mic’ op te nemen. ‘Gimme the mic’ werd meteen een top 20 European Billboard hit. Oktober 2004 kwam het eerste album ‘True Definition of Styles’ uit. Met nog 2 andere European billboard top 50 hits uit dit album tourde Kaye doorheen Belgie, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Marocco. In dat zelfde jaar werd hij ook genomineerd voor de TMF Awards als beste R&B artiest.

Begin 2005 nam Kaye Styles deel aan Eurosong met het nummer “Profile”, een regelrecht success, maar liefst 10 weken op # 3 in de Ultratop. In mei 2005 werd het 2e album ‘It iz what it iz’ uitgebracht met de singles ‘Profile’, ‘Maria Bonita’ and ‘Safe Sex’. Met ‘Safe sex’ was het de bedoeling jongeren bewust te maken van het risico op AIDS ( Kaye was mentor van de South African Campaign against Aids ). Wederom werd hij genomineerd voor Best Urban Breakthrough artist op de TMF Awards 2005.

Begin 2006 werd Kaye’s management gecontacteerd door iemand van de Amerikaanse televiesie maatschappij “Fox” met de vraag of Kaye de titelsong voor de Top TV reeks PRISON BREAK (België) wou maken. Kaye Styles aanvaarde dit aanbod kort erna werd ‘Prison Break Anthem’ uitgebracht. De song kwam de ultratop binnen op # 40, maar steeg meteen door tot # 3 en bleef maar liefst 14 weken in de top 10 en werd de 2e grootste Airplay hit van 2006. Datzelfde jaar bracht Kaye Styles zijn 3e album “Main event” uit en meteen ook het laatste onder het label ‘Mostiko’.

In 2008 besloot Kay’s management om het platencontract van Mostiko af te kopen en alles in eigen beheer uit te brengen. Onder het label “On Lock Entertaiment” werd zijn 4e album “First Born” uitgebracht. Voor dit album trok Kaye naar New York, Atlanta en Los Angeles, waar hij met verschillende getalenteerde producers samenwerkte. Maar het neusje van de zalm was zijn samenwerking met niemand minder dan “Tarik L” en “Akon” met wie hij de song “Shawty” opnam.

In 2009 staan er heel wat nieuwe projecten op het programma van Kaye Styles. Zo ging hij een samenwerking aan met niemand minder dan “Nicky Vankets”, die vanaf heden Kaye steeds volledig zal stylen en omgekeerd Kaye de mannenlijn van Nicky grondig zal promoten.

De nieuwe single van Kaye Styles zal in april uitkomen en zal een heuse verrassing zijn voor iedereen. Binnenkort meer hierover …

DREAMS DO COME TRUE, EVEN WHEN LIFE TREATS YOU DIFFERENTLY AT FIRST … KAYE STYLES

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button