Julius Jaspers is kok, traiteur, schrijver van kookboeken en heeft een eigen kookschool. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Zonder stress!
Julius Jaspers boeken voor een evenement
De kosten voor het inhuren van Julius Jaspers zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een presentatie of kookworkshop met Julius Jaspers.
Wie is Julius Jaspers
Voor zijn eerste kookboek, ‘Smart Cooking 1’, won Julius Jaspers in 2003 de Gouden Garde. Zelf zegt hij hierover: “Smart Cooking gaat over entertainen, koken voor gasten terwijl je met diezelfde gast bezig houdt en niet de hele avond in de keuken staat. Niets is vervelender dan dat je de hele avond uitslooft en je de gasten pas bij hun vertrek spreekt.”
Smart Cooking
Julius heeft inmiddels vijf ‘Smart Cooking’ boeken gepubliceerd, onder andere ‘Light’, ‘Classic’, ‘De Aziatische keuken’, ‘Magimix’ en een boek voor studenten.
Kooklessen met Julius Jaspers
Julius geeft, buiten het schrijven van kookboeken, ook kookles. Voor grotere groepen op locatie en voor kleine gezelschappen in zijn eigen keuken in Bussum. Hij geeft regelmatig lezingen (onder andere over hoe vooroordelen en tradities je smaak kunnen belemmeren), en jureert kookwedstrijden zowel voor professionele koks als amateurs.
Topchef
Vanaf 2010 is Julius te zien in het dagelijkse programma ‘Topchef’ op RTL5 samen met Meesterkok Robert Kranenborg. Bij ‘Topchef’ worden in 12 selectieweken 64 koks opgeleid tot chefs, waarvan er uiteindelijk één overblijft: de TopChef! Vanaf 2011 is Julius ook te zien bij ‘Topchef, de jonge professionals’.
Reclamecampagne met Julius Jaspers
Julius werkte ook mee aan een commercial voor Remia. Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.