Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Julian Thomas boeken

Julian Thomas boeken

Julian Thomas boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Julian Thomas of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

levensverhaal – Een muzikale reis door het leven van een zeer getalenteerde, 30-jarige singer/songwriter uit Brabant. Met zijn originele en bijzonder prettig in het gehoor liggende stem, imponerende zanglijnen, indrukwekkend pianospel en pure liedjes vol zeggingskracht maakt Julian Thomas veel indruk. Of het nu een breekbare ballad is, een soulvolle track of een persoonlijke interpretatie van een evergreen, het klinkt allemaal boeiend en oprecht.

Opener ‘Me’ zet direct de toon:

een up-tempo nummer dat zo veel levenslust en passie uitstraalt dat het je niet meer loslaat, en tegelijkertijd is het een aangename eerste kennismaking met Julian Thomas. Hoewel het album in zijn geheel zeer opgetogen klinkt, schuwt Julian Thomas de zwaardere onderwerpen in zijn teksten niet. Thema’s als authenticiteit, voor jezelf opkomen, de zoektocht naar liefde en je hart volgen getuigen van veel levenservaring. Als kind werd Julian moeilijk geaccepteerd door zijn naaste omgeving door het gemis van zijn linkeronderarm, die tijdens de zwangerschap niet is ontwikkeld. Een gebeurtenis die hem niet alleen gevormd heeft, maar vooral sterker heeft gemaakt. Met name toen hij de helende kracht van muziek ontdekte, en daarmee zijn ultieme passie, kon hij zijn gevoelens tot uiting brengen op een creatieve manier.

Met verwijzingen naar

pop, folk, country, gospel, soul & blues biedt het album een aantrekkelijke veelzijdigheid. Als luisteraar wordt je meegevoerd langs verschillende gemoedstoestanden en sferen; van vrolijk (‘Mr. Sowbug’, ‘Stuck With You’, ‘Lucky Day’), naar uiterst gevoelig (‘All Of My Life’, ‘Live’ ‘Floating’) Julian Thomas bevat ook twee bijzondere covers, die geheel in de lijn van het album liggen: ‘Never Let Her Slip Away’ van Andrew Gold en Marc Cohn’s ‘Walking in Memphis, beiden uitgevoerd met veel eigenheid en enthousiasme.

Als kind viel Julian Thomas al op

door zijn enorme muzikaliteit. “Ik dacht altijd dat iedereen kon horen in liedjes wat ik hoorde. Ik kon alle liedjes op gehoor naspelen en vertalen naar tonen, terwijl ik geen noot kon lezen, nog steeds niet trouwens. Ik heb mezelf muzikaal ontwikkeld door mijn oren en gevoel te gebruiken.” Tijdens zijn middelbare schooltijd groeide het besef dat er eigenlijk maar een ding was wat hij wilde: een CD opnemen. Hij begon achtereenvolgens aan een studie Engels en een lerarenopleiding, wat vooral een makkelijke manier bleek om fulltime met muziek bezig te zijn. Dag in dag uit schreef en werkte hij aan zijn liedjes. “Ik ben telkens op zoek naar de juiste combinatie van muziek, tekst en zang die me raken en die heel even tijd en ruimte weghalen. Datzelfde hoop ik te bereiken met mijn eigen muziek,” aldus Julian. Een periode van zelfreflectie en psychotherapie volgde, maar altijd was er de muziek die hem houvast bood. Toen hij via via de kans kreeg telefonisch auditie te doen voor BMG, kreeg hij gelijk de gelegenheid zijn eerste single op te nemen. Dat werd ‘My Friend’, dat in 2004 zelfs een goede hitnotering behaalde en voor Julian het bewijs was dat hij de juiste weg had gekozen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button