Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jordy van Loon boeken

Jordy van Loon boeken

Jordy van Loon boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jordy van Loon of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jordy is een zoon van Daniëlle en Dennis van Loon geboren in Voorburg op 16-06-1993. Jordy is de derde telg uit het vijf kinderen tellende gezin van Loon, dat naast Jordy bestaat uit twee oudere broers en twee jongere zusjes. Het zingen zit Jordy in het bloed, dat vindt ook tante Ria van den Berg, zij is het die Jordy opgeeft mee te doen aan een wedstrijd om op een zo origineel mogelijke manier het antwoordapparaat van Frans Bauer in te zingen/spreken. Degene die dat het beste doet mag als winnaar, naast Bauer achter de microfoon plaats nemen.

Jordy zingt/spreekt het antwoordapparaat in en valt op door zijn zangtalent. Bauer en Ron Davids van Radio West staan versteld en Jordy komt als winnaar uit de bus. Op 19 november 2006 is het zover en zingt Frans Bauer samen met Jordy, “Hé lekker ding”.

Daarna zal het tot 5 april 2008 duren voordat heel Nederland kennis kan maken met dit zangwonder. Dit keer is het meneer Rol, Jordy’s mentor die hem uitnodigt mee te gaan naar het programma “Mooi weer De Leeuw”, van Paul de Leeuw. Wat mentor Rol dan niet verteld is dat er een “addertje”, onder het spreekwoordelijke gras schuilt, in de lerarenkamer heeft de mentor meermalen de wens geuit de hij de altijd zingende Jordy best wel eens achter het behang zou willen plakken. Het programma van Paul de Leeuw, heeft hier wel oren naar. Om geen argwaan te wekken wordt op advies van de redactie, meneer Rol samen met Jordy op de publiekstribune geplaatst i.p.v. in het daarvoor bedoelde “wensenvak”.

Als Paul de Leeuw later die avond in de uitzending informeert of er ook ene Jordy in de zaal aanwezig is steekt de tiener aarzelend zijn hand op. Waarschijnlijk bedoelt Paul iemand anders. “Mis gedacht, jij bent de Jordy die wij zoeken en jouw mentor zou je dolgraag achter het behang willen plakken”. Als De Leeuw naar het waarom informeert, ziet Jordy zijn kans schoon, “waarschijnlijk omdat ik teveel zing”, legt de overblufte tiener uit, “Jij bent dus een zangertje”, gaat de Leeuw verder “en als we jou achter het behang mogen plakken wil jij wel een liedje zingen”, “Ik wel hoor” roept Jordy en aldus geschiedt. Terwijl Jordy achter het behang wordt geplakt zet deze “Het Dorp”, van Wim Sonneveld in, wat er dan gebeurt is wonderbaarlijk. Op onnavolgbare wijze zingt hij het lied, publiek en Paul de Leeuw zijn overdonderd.

In Frankrijk zit producer, Jan Zwarteveen televisie te kijken en is even verbaasd als publiek en presentator. Zwarteveen altijd op zoek naar talent herkent meteen dat hij hier te maken heeft met een bijzonder talent. Hij zal op maandagochtend de redactie van “Mooi Weer De Leeuw”, bellen en krijgt daar te horen dat zich inmiddels diverse platenmaatschappijen hebben gemeld. Door inspanningen van radio en televisie promotor Nel van Olm en radio West presentator, Ron Davids zal Jordy van Loon uiteindelijk een contract tekenen bij JAZ MUSIC.

Bijna een halfjaar later is er dan het eerste album van Jordy van Loon. Heel Nederland kan nu kennis maken met deze enthousiaste tiener die zijn hart laat spreken maar bovenal zijn stem laat horen op het album “Een Kusje Voor Jou”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button