Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Joop Alberda boeken

Joop Alberda boeken

Joop Alberda boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Joop Alberda of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Joop Alberda vergaarde roem als coach van het Nederlands heren volleybalteam begin jaren ’90. In navolging van het door Arie Selinger opgezette Bankrasmodel trainde de geboren Fries zeer intensief met de Nederlandse volleybalmannen in aanloop naar de Olympische Spelen van Atlanta (1996).

Joop Alberda zette de hele organisatie neer en keek altijd verder dan de prestatie. Het leidde uiteindelijk tot historisch Olympisch Goud. In een zinderende finale werd topfavoriet Italië met 3-2 verslagen. Na zijn Gouden missie werd Joop Alberda door het NOC*NSF benaderd voor de functie Technisch Directeur. De visionair Alberda werd verantwoordelijk voor alle sporttechnische zaken als innovatie, begeleiding, faciliteiten en Olympische programmas. Zijn periode als Technisch Directeur (van 1997 t/m 2004) hebben vijf succesvolle Olympische Spelen opgeleverd.

Tijdens de Spelen van Sydney leverde zijn ontwikkelde programma Performance 2000 een record aantal van 25 medailles op. Niet alleen in Nederland maar ook in Rusland heeft Joop Alberda zijn organisatorische en managementkwaliteiten aangesproken.

In 2006 presenteerde Joop acht afleveringen van het RVU programma WERKZAT. Hierin begeleidde Joop acht mensen naar een nieuwe carrière. Joop liet mensen inzien wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken.

Door Guus Hiddink werd hij gevraagd om richting het Europees Kampioenschap in 2008 samen met hem het Russische voetbal weer op de kaart te zetten en het beleid voor de komende jaren uit te stippelen.

Joop Alberda is continu bezig om het Nederlands topsportklimaat te verbeteren. Hij startte een platform voor coaches om de aanwezige kennis tussen verschillende coaches de delen en was Technisch Directeur van de Nederlandse Volleybal Bond. Ook was hij enige tijd verantwoordelijk voor de Cervélo Wielerploeg en interim Technisch Directeur bij de Atletiek Unie. Daarna werd Joop Alberda aangesteld als Technisch Directeur van de KNZB (Zwembond).

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button