Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Johan Verminnen boeken

Johan Verminnen boeken

Johan Verminnen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Johan Verminnen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

De biografie van Johan Verminnen kan je niet in 2 regels schrijven. Hij werd geboren op 22 mei 1951. Al van jongs af speelt hij met vrienden in enkele bandjes. In 1969 doet hij mee met ‘Ontdek de ster’ een talentenjacht op tv. Will Tura brengt hem in contact met Jean Kluger. In 1971 komt er een eerste album uit. De muzikanten die met Johan spelen zijn oa Raymond vh Groenewoud, Danny Rut en Jean-Marie Blanckaert (broer van Will Tura).

Na het 2e album verlaat Raymond vh Groenewoud de begeleidingsband. Op het album staat oa ‘Met zeven aan de tafel’ en bij één van de nummers neemt Toots Thielemans een solo voor zich. Ipv Raymond speelt nu Koen De Bruyne mee, een talentvolle muzikant die ook voor nummers zorgt.

In 1974 komt de kaskraker ‘Laat me nu toch niet alleen’. Het jaar erop krijgen ze een nieuwkomer bij de muzikanten: Jean Blaute. Ze winnen het ‘Festival de la chanson’ in Spa en hebben succes met Franse chansons. In 1976 zingt Verminnen de klassieker Brussel over zijn thuisstad. In 1977 komt er een verzamelalbum en een 2e Franstalige album. In 1979 komt op tv een special rond Johan Verminnen. Dat jaar overlijdt helaas het talent Koen De Bruyne.

Er komen nieuwe namen in de groep: Tars Lootens en Jean-Marie Aerts. Enkele nummers zijn ‘Bar Tropical’ en ‘Als mijn gitaar me helpt’. Het album is Johans eerste eigen productie. Ook wordt een nieuwe klassieker geboren: Rue des Bouchers. De komende jaren moet Verminnen knokken voor de financien. Een echt statuut voor muzikanten bestaat er immers niet en hij loopt subsidies mis. In 1981 komt er betering met het nummer ‘ik voel me goed’. Nieuwe muzikant is Eric Melaerts. In 1983 flopt zijn album en hij moet in 1984 z’n muzikanten helaas ontslaan. Enkel Tars Lootens begeleid hem nog. Hij heeft succes met de theatershow ‘Zanger zonder meer’ dat de pijn moet verlichten omdat ze broer Bert overleden is.

Na de single ‘ik wil de wereld zien’ stopt hij de samenwerking met Jean Kluger. Dat jaar trouwt hij op 6 december met Catherine. In 1987 wordt dochter Pauline geboren. Hij toert weer met nieuwe muzikanten (wel nog met Tars) en in ’88 komt er een verzamelcd dat platina haalt. Tars en Johan trekken voor enkele optredens naar Japan, samen met Francois Glorieux.

In 1991 wordt Tars vervangen en het album ‘Volle maan’ verschijnt. Ook richt hij Zamu op, een vereniging die de belangen van artiesten verdedigd. In 1994 gaat hij op jubileumtoernee (25 jaar) die verder gaat in 1995 wegens groot succes. In 1997 brengt hij met Stef Bos een ode aan Jacques Brel. Ook speelt hij de leeuw in de musical Wizard of Oz. Er komt in 1998 een nieuw Franstalig album uit, dat het Franse publiek Verminnen doet herontdekken. In 1999 is hij 30 jaar bezig en er komt een nieuw dubbel album en theatershow. Die gaat wegens succes ook in 2000 door.

Als hij 50 jaar wordt brengt hij z’n bestaande nummers uit in een big band versie uit. Hij brengt ook 2 toernees achter elkaar Luistervinken 1 en 2, waarvan een collectors cd te koop is aan de inkom. In 2003 is er een nieuw album, waar ook Kris en Koen Wauters te horen zijn. Omdat er geen opvolging is voor Verminnen is de vereniging Zamu helaas ontbonden. De prijzen die uitgereikt worden ‘Zamu Awards’ blijven wel verder lopen. Er is ondertussen wel veel verbetert aan het statuut van artiesten tegenover vroeger.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button