Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Johan Neeskens boeken

Johan Neeskens boeken

Johan Neeskens boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Johan Neeskens of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Johan Neeskens begon zijn carrière bij Ajax. In 1970 kwam hij voor het eerst uit voor het Nederlands Elftal, waar hij voor lange tijd de positie van middenvelder bemande. Een groot aandeel voor Johan was weggelegd in het behalen van de finale in het Wereldkampioenschap van 1974; hij scoorde vijf keer en benutte een penalty in de finale. Helaas verloor Nederland met 2-1 van West-Duitsland.

Na Ajax kwam Barcelona, waar Johan Neeskens vijf goede seizoenen doormaakte. Samen met het Nederlands elftal behaalde hij in 1978 wederom de finale van het Wereldkampioenschap waar ze, in de verlenging, verloren van Argentinië. In de zeventiger jaren verlieten nogal wat Europese voetballers hun land om te gaan voetballen in Amerika, zo ook Johan. In Amerika heeft hij vijf seizoenen gespeeld voor de New York Cosmos, onder andere met Pele.

Tijdens zijn actieve loopbaan heeft Johan Neeskens heel wat mooie prijzen behaald, waaronder drie Europa Cup titels en een Wereld Club Cup titel met Ajax. In het verleden was Johan assistent trainer van Guus Hiddink tijdens het WK 1998 in Frankrijk. Ook was hij coach van het Nederlands elftal Under 19. In de periode van 2000 tot 2005 was Johan Neeskens hoofdtrainer van NEC, waar hij zich in 2003 kwalificeerde voor de UEFA Cup. In 2006 was hij wederom aanwezig op het WK ditmaal naast Guus Hiddink. Samen waren ze verantwoordelijk voor het Australische nationale elftal.

Daarna werd hij door Frank Rijkaard gevraagd als assistent trainer van FC Barcelona. Samen wonnen ze in 2007 de Champions League. In 2011 wordt Johan hoofdcoach bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns FC. Hier wordt hij na een teleurstellend seizoen aan het einde 2012 ontslagen.

Johan Neeskens boeken
Johan Neeskens boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button