Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Joep Sertons boeken

Joep Sertons boeken

Joep Sertons boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Joep Sertons of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Joep Sertons werd op 20 november 1959 geboren in Blaricum

Hij begon pas op 24-jarige leeftijd met actief acteren, dat begon met een workshop van Candice Derra. Ook ging hij een jaar naar de Acteursstudio in Amsterdam. Tussen 1984-1987 speelde hij in 8 theaterstukken met Pim Peters Theater Producties, theater voor middelbare scholieren. In de jaren daarna volgde hij in Amsterdam 4 maal de workshop van Warren Robertson. In 1991 vertrok Joep voor 1 jaar naar Amerika om vervolgens de hoofdrol in de Engelstalige drama-serie, Foreign Affairs, te vertolken in Buenos Aires, Argentinië. Intussen volgt hij de Inner Negotiation Workshop van Dr. Cherie Carter Scott van The MMS Institute, en de Milton Katselas Workshop in Los Angeles. In 1993 speelt hij een gastrol in Remember, die uitgezonden wordt op NBC, eveneens in Amerika.

Terug in Nederland, begon Joep in 1994 zijn studie Drie Camera Regie Opleiding aan de Media Academie te Hilversum. Joep Sertons vervolgde zijn theatercarrière in 1986 met een hoofdrol in de productie Drie is teveel. Twee jaar later schreef hij z’n eigen theaterstuk: Moet je mij hebben?!. Over pesten en gepest worden.

Ondertussen is Joep al diverse malen op televisie te zien geweest. Dit begon in 1984 met de 3-delige televisienovelle, Luisterpost. Vanaf 1986 is hij door gastrollen te zien geweest in Zeg eens Aaa, Hints, Vrienden voor het Leven, Het Zonnetje in Huis, M’n dochter en ik, Lekker lang Lusse, Sam Sam, Digi@taal, Verborgen Talenten, Jansen Jansen, Baantjer, Kees & Co, Baas Boppe Baas en Schiet mij maar lek.

In 2002 nog had hij een gastrol in Spangen en Rozengeur & Wodkalime. Joep kreeg zijn eerste hoofdrol in 1987-1988. In Medisch Centrum West was hij 16 afleveringen lang Ziekenhuisbroeder.
Daarna speelde hij hoofdrollen in Spijkerhoek, De Dageraad, 12 Steden 13 Ongelukken, Onderweg naar Morgen, Voor hete Vuren, U beslist / You Decide, ’t Zal je gebeuren en de Jimmy Hopper Show. In 1994 won hij zelfs met Vrouwenvleugel De Gouden Televisier Ring.

Vanaf 1998 acteerde hij 3 jaar lang in Westenwind op RTL 4 als Max Noordermeer. Hiermee ontving hij in 2000 nogmaals De Gouden Televisier Ring. Maar ook hierna heeft Joep niet stilgezeten. Zo was hij o.a. te zien in programma’s als Brutale Moeders, De Club van Sinterklaas, Peking Express, Lotte, Spetter en Snuf De Hond. Bovendien is Joep talloze malen te gast geweest in diverse televisieprogramma’s zoals: Linda (talkshow Linda de Mol), Waku Waku, Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet, Wie ben ik?, Het gevoel van…, Koken met Sterren, Lunch-TV, Love Letters, Motor TV, Mannen Mannen, Spuiten en Slikken, De wereld draait door en GameVille. Ook gaf hij interviews in Pauze-TV en Blik op de Weg.

Hiernaast is Joep ook werkzaam als presentator. Hij presenteerde in 1998 Ga toch fietsen!, Afslag 4 (RTL 4) en Hof van Eden (A1 kanaal). In 1990 nam hij voor de twee filmkanalen van Centerparcs de presentatie op zich. In 1985 speelde Joep Sertons voor het eerst in een korte speelfilm:

Schröderingerskat. In 2000 speelde hij de hoofdrol in Yorever Young. In datzelfde jaar kreeg hij een gastrol de speelfilm Down. Een jaar later had Joep een rol in de korte speelfilm Emergency Exit en een hoofdrol in Swingers.

In 2002 vertolkte hij nog een hoofdrol in de verfilming van het jongensboek De Kameleon en tevens nog een hoofdrol in Rachel 1 2 3 4. Voor de Zweedse speelfilm The Third Wave (Den Tredje Vågen) heeft Joep geruime tijd in Zweden doorgebracht. In 2004 vertolkte hij een hoofdrol in De Kameleon Twee.

Vanaf 1985 heeft Joep in verschillende bedrijfsfilms geacteerd. Ook stemmenwerk is Joep niet vreemd. Hij is te horen geweest in een radiocommercial voor Panorama en verder voor UPC, Tele 2 en Honig.

Ten slotte is Joep actief werkzaam als regisseur. Daarmee begon hij in 1994. Hij schreef en regisseerde ‘Zomaar een Zomer’ en ‘Moet je mij hebben’, theaterstukken voor middelbare scholieren. In 2002 regisseerde hij de videoclip van Rob Ronalds, Kanjer. In 2002-2003 was hij Item-Regisseur van Girlz!

In maart 2008 was Joep te zien als voetbaltrainer Rutger in het tweede seizoen van de succesvolle serie Voetbalvrouwen. In november 2009 het derde seizoen van de serie en in de serie ‘2012 het jaar nul’. In augustus 2010 heeft Joep een gastrol vertolkt in de Belgische serie ‘Aspe’.

Vanaf 14 oktober 2010 is Joep dagelijks te zien in ‘GTST bij ‘RTL4’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button