Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Joel boeken

Joel boeken

Joel boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Joel of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Joel

In oktober ’98 heb ik voor het eerst auditie gedaan voor de boyband “ALL OF US”. Mijn oom was toen zangcoach van 12 overgebleven jongens. Het management en de producer vonden dat vier jongens geschikt waren voor de band, maar er waren er 5 nodig, dus moesten ze op zoek naar een vijfde lid. Daar kwam ik om de hoek kijken. Mijn oom had mij wel eens horen zingen en dacht dat het leuk was om mij daar een keer naartoe te sturen. Ik heb die auditie dus gedaan en later (net voor de kerst) kreeg ik te horen dat ik geselecteerd was voor deze groep.

Al gauw bleek

dat het bijna niet meer mogelijk was om ernaast een schoolopleiding te volgen. Het resulteerde dat ik met m’n 17e van school ging.

In die periode kregen de manager

en de twee producers het idee om ons mee te laten doen aan het nationale songfestival. We zijn toen als gekken gaan oefenen, maar dat heeft niet echt veel geholpen, want het songfestival liep uit op een compleet fiasco. We werden 9e van de 10. Gelukkig deden er twee nog valser zingende kraaien mee en praatte niemand meer over ons.

De single “maybe love”

is toen wel uitgebracht, maar Sony (onze maatschappij toen) wilde er niet langer geld insteken omdat het liedje totaal niet aansloeg. Dus konden we weer van voren af aan beginnen. Omdat we nog niet rijp waren voor het echte werk zijn we een show in elkaar gaan draaien met veel vallen en opstaan en vervolgens door heel Nederland gaan optreden.

De meidengroep “Close to you”

werkte ook met dit bedrijf. Het was namelijk de bedoeling dat “All Of Us” onder de vleugels van het bekende “Close To You” zou mee surfen. Helaas ging “Close To You” uit elkaar. Na een jaar geoefend te hebben, was er dan eindelijk het plan om een single uit te brengen. We hadden in de zomer (1999) een demo van het album opgenomen en we zouden in september een single uitbrengen. De release werd pas een feit op 17 januari 2000. Dat liedje kwam in één klap in de top 40 vanwege het feit dat we een scholentour hadden gedaan.

In dat zelfde jaar

hebben we nog een single uitgebracht. Dit nummer heeft in de TOP 50 gestaan, maar is geen succes geworden. Vervolgens hebben we nog een tijdje door Duitsland getourd, maar helaas was het succes daarvan niet groot genoeg om de groep voort te zetten.

Op een gegeven moment (oktober 2002)

kwam gelukkig Idols om de hoek kijken. En vanaf dat moment heeft iedereen kunnen zien hoe het met mij is verlopen. Ik heb natuurlijk heel veel mee mogen maken dankzij Idols. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest (ook bijvoorbeeld na de kritiek op mijn vader), want ook wij als familie hebben moeten voelen hoe het is om bekritiseerd te worden door heel Nederland. Maar goed…over dat voorval is al genoeg gezegd.

Zoals bij alle minder leuke dingen

zit er ook een positieve kant aan en dat is dat we hier met z’n allen een stuk sterker en veerkrachtiger uitgekomen! En dan zijn we nu aan gekomen bij het pronkstuk uit m’n carriere… AHOY! Dit spreekt voor zich denk ik, helemaal super! Mooiste wat ik ooit gedaan heb. Een droom voor iedere artiest.

Tijdens de Ahoy werd ik gevraagd

om een project voor de Nederlandse kankerbestrijding te doen om je “status” van dat moment op een positieve manier te gebruiken en mensen te kunnen helpen, heb ik dit natuurlijk gedaan. Het was bedoeld om jongeren er bewust van te maken een beetje op te letten in de zon, omdat er steeds meer mensen huidkanker krijgen. Dit project is volgens de Ned. kankerbestrijding succesvol verlopen.

In deze periode hebben Bas en ik

inmiddels besloten samen op te gaan treden. Dat gaat tot op de dag van vandaag nog steeds super. We groeien steeds meer en we voelen ons steeds meer thuis op het podium. We hebben een heel gevarieerde show. We zingen nummers van o.a. Justin Timberlake, Oasis, Craig David, Prince, REM enz. En dan is nu het moment voor Bas en mij aangebroken om onze krachten te bundelen en samen de single “Burning Heart” uit te brengen.

We hopen natuurlijk

dat dit een groot succes wordt en jullie nog lang met ons opgescheept zitten (haha!). Ik (wij) hopen jullie allemaal te zien bij onze optredens!!!

Dus tot snel??!!

Joël

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button