Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jocelyn Brown boeken

Jocelyn Brown boeken

Jocelyn Brown boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jocelyn Brown of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

“Deze Diva is Gewoon Fantastisch”

Als er weer eens een orkaan door de wereld raast

laten we die dan Jocelyn Brown noemen. Misschien niet erg aardig, maar het is goed bedoeld. Jocelyn Brown heeft nu eenmaal een van de krachtigste dance/soul stemmen ter wereld, zoniet de krachtigste.

Jocelyn Brown arriveerde ooit

voor een optreden in een disco waar SNAP’s internationale nummer-één single The Power werd gedraaid met daarop de sample I Got the Power, gezongen door Jocelyn. De artieste was zelf volkomen verbluft door de reactie van het publiek op haar krachtige zang. ‘Ik vind het fantastisch dat de mensen zo van mijn stem houden en er gebruik van maken,’ zegt Jocelyn. ‘Zolang ik hierdoor mensen gelukkig kan maken, heb ik het gevoel dat ik mijn werk goed doe.’

En dat ze haar werk goed doet

staat wel vast. Deze gelouterde muzikale veteraan werd bekend in Amerika toen Warner Brothers Records haar debuutalbum One from the Heart in 1984 uitbracht. Het album bevatte opnames die waren geproduceerd door Jellybean Benitez en de koppels Hubert Eaves/James Batton and Russ Titleman/Rob Mounsey. Jocelyn zong acht sterke songs, waaronder de hits Love’s Gonna Get You en Somebody Else’s Guy. Dit laatste nummer is geschreven door Jocelyn en haar zuster Annette. Jocelyn blijft nuchter onder de roem die het debuutalbum haar bracht. Ze is gewoon dankbaar voor haar muzikale talent: ‘Ik zie mezelf nog niet als een ster. Als ik dan toch beroemd wordt, dan is dat Gods werk.’

Ondanks haar bescheidenheid

heeft Jocelyn haar sporen al ruimschoots verdiend. Ze heeft samengewerkt met vele supersterren onder wie Luther Vandross, Bette Midler, John Lennon, Quincy Jones, Michael Jackson, Roberta Flack, George Benson, Tedd Pendergrass en Culture Club. Ze staat bekend als één van de beste jingle-artiesten in New York en heeft meegewerkt aan vele radio- en tv-spotjes. Ze heeft ook de titelsongs van enkele films gezongen en trad op in bijna alle grote top tv shows in de gehele wereld.

Ze zong onder meer

de background vocals voor John Lennon’s klassieker Imagine. Ze zong samen met Luther Vandross op Searchin, The Glow of Love, It’s a Girl Affair en This is the Moment of My Life. Als lid van de groep Inner Life zong ze de internationale hit Ain’t No Mountain High Enough. Ook vierde ze grote internationale triomfen met Somebody’s Else’s Guy and haar dance-single Love’s Gonna Get You uit 1985. Hiervan is SNAP’s sample gemaakt.

Jocelyn heeft nu Londen

als haar thuisbasis gekozen en heeft zichzelf enkele nieuwe doelen gesteld. Het materiaal op haar nieuwe album illustreert wel hoe veelzijdig ze is. Jocelyn produceert dit album zelf. Aan de plaat wordt meegewerkt door andere getalenteerde top producers and musici uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Of het nu gaat om het werk op de bühne of achter de schermen, Jocelyn heeft altijd een sterke artistieke uitstraling. Deze dame uit de Woodstock-generatie weet precies wat ze wil en laat zich door niets tegenhouden.

Samen met Right Said Fred

scoorde Jocelyn een grote hit met Don’t Talk Just Kiss. Ze oogstte ook een grote hit met het nummer Always There, dat ze samen met Jazz Stars Incognito uitbracht. Een grote verrassing was een lovers rock jam-versie van Aretha Franklin’s klassieker Daydreaming voor Arista Records. Jocelyn en de formatie Robotix hebben de plaat gezamenlijk gemaakt en stonden hiermee vijfentwintig weken op de Britse reggae-hitlijst en behaalde zelf de Nr. 1 positie. Samen met Jamestown maakte ze weer een hit, She’s Got Soul, een song die oorspronkelijk was bedoeld voor een Sol Bier-spotje, maar die uiteindelijk een eerbetoon werd aan de echte zangeressen in de popmuziek. Ook Dinsey vroeg Jocelyn de titelsong te zingen van de film “Hercules”. Haar samenwerking met de Amerikaanse super-producer/remixer
Todd Terry leverde haar vorig jaar de wereldwijde hits “Keep On Jumping” en “Somethings Going On In My Soul” op. Haar samenwerking met de super producer David Morales leverde de hit “Believe” op in 2001, 2002 zal weer een druk jaar worden voor Jocelyn. Jocelyn Brown The Royal Star. Haar kwaliteiten zijn ook onze Koninklijke familie niet ontgaan. Op speciaal verzoek heeft Jocelyn tijdens de presentatie van het Olympisch en Paralympisch team voor Salt Lake City 2002 onze sporthelden en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje toegezongen.
Na het grote succes van haar optreden tijdens de grote Oudejaarsavond Staatsloterij TV show samen met sterren als Marco Borsato, Frans Bauer, Rene Froger is dit weer een hoogtepunt van haar succes in Nederland.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button