Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jim Bakkum boeken

Jim Bakkum boeken

Jim Bakkum boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jim Bakkum of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Hoewel Jim Bakkum al vanaf jonge leeftijd in bandjes en musicals speelt, verandert zijn leven als hij in 2003 meedoet aan de eerste Nederlandse editie van de TV-talentenjacht Idols. Een recordaantal van 5,5 miljoen kijkers ziet hoe Jim in de finale als tweede eindigt. Hij is dan vijftien en ongekend populair.

Jim Bakkum boeken voor een evenement

Jim Bakkum is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Jim Bakkum

Met zijn eerste twee singles komt hij, als eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40, direct binnen in de top 5. Zijn debuutsingle ‘Tell Her’ wordt platina en voor zijn debuutalbum ‘Impressed’ ontvangt hij een gouden plaat. Ook zijn tweede album ‘Ready’ bereikt de top 10. Jim krijgt zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds, wint een TMF Award voor Beste Nieuwkomer en geeft een bomvol concert in de Heineken Music Hall.

Jim Bakkum als acteur en voice-over

Naast zijn succes als zanger acteert Jim in twee politieseries, met een gastrol in Baantjer en een vaste rol in Boks. In 2011 was hij te zien in de politieserie Seinpost Den Haag. Jim is betrokken bij drie bioscoopfilms: voor Snowfever verzorgt hij muziek op de soundtrack en doet een cameo, met zijn rol in Afblijven trekt hij meer dan 400.000 bioscoopbezoekers en voor Asterix en de Vikingen spreekt hij de hoofdrol in en verzorgt opnieuw een titelsong: de top 10-hit Dapper En Sterk.

Musicals

In 2005 doet Jim mee aan het succesvolle TV-programma Dancing With The Stars en wint zelfs de finale. Geïnspireerd door zijn danssucces maakt hij een CD met de toepasselijke titel Dance With Me, waar hij een gouden plaat voor ontvangt. Naar aanleiding van zijn prestatie bij Dancing With The Stars wordt Jim bovendien benaderd om de mannelijke hoofdrol te spelen in de musical Grease. Met meer dan 250.000 verkochte kaarten is de musical een van de meest succesvolle producties tot nu toe.

Nederlandstalige albums

Jim brengt in 2007 zijn eerste Nederlandstalige album uit, ‘Vrij’, met daarop de top 5-hit Doe Dit Doe Dat. Dat najaar doet Jim een succesvolle theatertour met zeskoppige live-band. Hij wordt vanwege het succes van Grease gevraagd voor een hoofdrol in de musical Fame en presenteert in de aanloop daar naartoe bij RTL4 het programma De Weg Naar Fame.

Zijn tweede Nederlandstalige album, ‘Nu’, verschijnt in 2009. Daarop staat de top 10-hit Door Jou en daarnaast brengt Jim ook de single Dat Ben Jij uit; de titelsong van de film Suske & Wiske: De Texas Rakkers. Ook zet hij een derde musical-hoofdrol op zijn naam en speelt naast Arjan Ederveen de rol van Link Larkin in Hairspray.

Wicked the musical

Na Hairspray neemt Jim tijdelijk afscheid van de musicalwereld om zich voorlopig weer te richten op zijn muziekcarrière. Tenminste… dat was zijn plan. Maar als hij wordt gevraagd voor de rol van Fiyero in Wicked, een van de grootste Broadway-successen ooit, kan Jim niet weigeren.

Entertainment factor

Jim Bakkum bracht na jaren ook weer twee Engelstalige singles uit. ‘Feel Your Love’ en ‘Wave’ lieten een andere, meer dansbare / electronische Jim Bakkum horen. Met een succesvolle musical als Wicked, een bioscoopfilm als ‘Verliefd op Ibiza’, een TV-contract met SBS6 op zak en genoeg muzikale plannen, is Jim Bakkum een sterke factor in de entertainment.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button