Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jette van der Meij boeken

Jette van der Meij boeken

Jette van der Meij boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jette van der Meij of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jette van der Meij

Jette van der Meij is naast actrice ook jazz zangeres. Na twee jaar zang gestudeerd te hebben aan de afdeling ‘improviserend musicus’ van het Conservatorium te Amsterdams stapte Jette van der Meij over naar de Academie voor Kleinkunst. Op de academie ontmoette ze de schrijver / regisseur Ad de Bont, die haar hielp met het zoeken naar een eigen theatervorm. Dit resulteerde in de muziektheaterproductie ‘Het Ritueel’, waarvoor Jette van der Meij de creativiteitsprijs kreeg in 1985.

Met haar eigen solomuziektheaterproductie ‘Kripuur’

won Jette van der Meij de Top Naeff-prijs voor het meest veelbelovende afstudeerproject in 1987. Wat de jury het meest aansprak was het feit dat Jette van der Meij zang en muziek op een eigenzinnige wijze wist te combineren met theater. Met deze productie won Jette van der Meij een gedeelde tweede prijs op het festival Le Grand Prix du Theatre (1988).

Jette van der Meij acteerde

als taxichauffeuse in de film ‘Honneponnetje’ van Ruud van Hemert en speelde in ‘Gemene Verhalen’ bij Veronica en in ‘Voor en Tegenspoed’. Jette van der Meij danste in de opera ‘De Materie’, van Louis Andriessen onder regie van Robert Wilson (1989). Met de groep Tamam zong Jette van der Meij mee in een concertprogramma en verleende ze haar medewerking aan de productie ‘Architectionaal’, geregisseerd door de Japanse choreograaf Shusaku Takeuchi.

Voor de jeugdtheatergroep ‘Wederzijds’

maakte Jette van der Meij het muziektheaterstuk ‘De Jongeling’, een a-capella zangstuk voor 3 acteurs en 3 actrices op basis van bekend en onbekend Nederlandstalig liedrepertoire van de 12e tot de 20e eeuw (1992/1993). Jette van der Meij speelde en zong in twee musicals, allereerst de musical ‘Heijermans’ met Frits Lambrechts in de hoofdrol onder regie van Ton Lutz (1991/1992) en in de musical ‘Larry’ met Lou Landré in de hoofdrol onder regie van Antoine Uitdehaag (1998). In het voorjaar van 1996 heeft Jette van der Meij samen met Martin van Dijk opgetreden in een eigen muziektheaterprogramma met muziek van Martin van Dijk.

Verder speelt Jette van der Meij met onderbrekingen

al vanaf de eerste aflevering Laura Alberts in de eerste Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Jette van der Meij heeft 3 jaar cursussen

zanginterpretatie/presentatie gegeven in Theater de Kikker in Utrecht en cursussen cabaret maken en masterclass Kleinkunst op de Theaterschool te Nijmegen. Daarnaast gaf Jette van der Meij workshops aan managers (stem en ademhaling). De laatste twee jaar geeft ze les in Acteren voor de Camera bij Stichting ‘de Trap’ in Amsterdam.

In het theaterseizoen 2003/2004

staat Jette van der Meij op de planken van de Nederlandse schouwburgen met het programma ‘En Route’. Jette van der Meij zingt liedjes met haar eigen combo waarbij ze verbindende teksten spreekt. Het programma is geproduceerd door Frank Halters en tevens inzetbaar bij corporate events.

Programma 2 x 15 minuten:

Samen met pianist Eelco Menkveld presenteert Jette van der Meij een uiterst subtiel, theatraal jazz repertoire á la Michelle Pfeiffer in ‘The Fabulous Baker Boys’.

Het is een programma van een half uur

gesplitst in 2 x een kwartier. Door de enorme (internationale) actie een uitermate geschikt programma voor VIP-party’s en internationaal publiek.

Met een jazz / bluesachtig repertoire

afgewisseld met een pop nummer van Billy Holiday en songs van ‘Cry me a river’en ‘What are you doing the rest of your life ’tot ‘If I ever had a good thing’, om u een indruk te geven.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button