Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jeroen Smits boeken

Jeroen Smits boeken

Jeroen Smits boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jeroen Smits of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Op jonge leeftijd blijkt al dat Jeroen Smits talent heeft voor het maken van grappen en het entertainen van mensen. In zijn jeugdig bestaan is Jeroen op voetbalclub of familiefeest vaak de spil van het gebeuren als het gaat om lachen en het maken van plezier. Leren blijkt ten tijde van het voortgezet onderwijs niet zijn meest favoriete bezigheid te zijn. Met hier en daar wat verandering van scholengemeenschap, behaalt hij in 1992 op het st. Maartenscollege te Voorburg uiteindelijk toch zijn MAVO D diploma.

Als vrolijke, eerlijke puber speelt voetbal een grote rol in het dagelijkse leven van Jeroen. Hij steekt zijn ambitie, om als prof door het leven te gaan, dan ook niet onder stoelen of banken. Trainen, trainen, trainen, dat is waar de inmiddels 2e jaars MBO student Smits, zich op dat moment mee bezig houdt. Zijn twee nichtjes zorgen er in eerste instantie voor dat vanaf dat moment zijn leven een heel andere wending krijgt. Zij zijn het namelijk die Jeroen in de zomer van 1994 opgeven voor een auditie van het nieuwe RTL 4 programma Moppentoppers. Zonder enige verwachting vertrekt Jeroen richting de Joop van den Ende tv studio’s te Aalsmeer.

In Aalsmeer begint de doorbraak op de Nederlandse televisie en de weg naar het bekende Nederlanderschap, vele optredens in het land, het maken van commercials en een theatershow. Miljoenen kijkers zitten aan de buis gekluisterd als in november 1994 Ron Brandsteder de eerste finale van de moppentoppers presenteert. Zoals vele verwachten, behalve Jeroen zelf, wint hij met overweldigende meerderheid de finale. De publieksprijs krijgt hij uit handen van Simone Kleinsma en de vakjury prijs uit handen van André van Duin. Wat de 17-jarige Jeroen erg ontroerd zijn de woorden die van Duin hier aan toevoegt. “Het is meer dan verdiend, van jou gaan we nog veel horen en plezier aan je beleven”.

In 1995 komt daar nog eens de overwinning van de Supercup van moppentoppers bij. Tussen deze twee overwinningen door maakt Jeroen in opdracht van Bolletje beschuit, in oktober 1995, een televisiecommercial samen met actrice Tanja Jess.

Jeroen gaat zich volledig richten op een carrière als presentator en entertainer. Als televisiepresentator maakt Jeroen, onder toeziend oog van Joop van den Ende, zijn debuut in oktober 1996 bij de start van Call TV bij Veronica. Hij begint in de nachtelijke uren met het programma Nachtbrakers, vanwaar hij doorgroeit naar de middagprogramma’s. Jeroen wordt gevraagd om vanaf het najaar 1997 in Showbizcity te Aalsmeer in de comedy club te gaan optreden als stand-up comedian. Hier ontstaat de liefde voor het theatervak.

In december ’97 heeft hij zijn eigen mini-theatertour; de drie voorstellingen zijn binnen 48 uur uitverkocht. In december ’99 brengt platenmaatschappij Koch MM een cd uit met een terugblik van Jeroen op de afgelopen eeuw. Dit succes wordt opgevolgd door een uitverkochte theatervoorstelling in het Amsterdamse Nieuwe de la Mar theater op 20 december van datzelfde jaar.

Jeroen maakt voor verschillende instanties en opdrachtgevers de nodige documentaires. Zo bouwt hij voor de allerarmste van Mexico middels stichting Homeplan huizen, voor de stichting Stars in Their Eyes maakt hij een documentaire over de schaduwzijde van het WK voetbal. In twee weken leeft en volgt hij de dakloze jeugd van Kaapstad. Met meer dan 3000 uur live televisie is Smits een presentator met bijzonder veel ervaring. Tel daar alle optredens in het land jaarlijks bij op, waaronder vele vaste en terugkerende opdrachtgevers, en je hebt een aardig CV.

Naast het presentatievak is Jeroen Smits voor een aantal uur in de week in dienst bij een televisieproducent die formats ontwikkelt en maakt voor de regionale en landelijke omroepen. Zo komt hij in de zomer van 2009 weer terug op een landelijk televisiestation SBS 6 met het programma Citytrends. Iedere week bezoekt Jeroen een stad in Nederland en doet daar verslag van. Voor de regionale omroepen van de regio’s Haaglanden en Rijnmond produceert en presenteert Jeroen een programma over en voor het amateurvoetbal.

Jeroen Smits is een absolute duizendpoot die door zijn nog jonge leeftijd en vele ervaring, nog een aardige toekomst op de Nederlandse televisie voor de boeg heeft.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button