Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jeroen Kijk In De Vegte boeken

Jeroen Kijk In De Vegte boeken

Jeroen Kijk In De Vegte boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jeroen Kijk In De Vegte of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jeroen Kijk in de Vegte wordt geboren op 14 juni 1974 te Emmeloord als oudste zoon van een apothekaresse en een hovenier. Al vroeg wordt hij gegrepen door de magie van radio en televisie en zo komt hij op zijn 17e. terecht bij Veronica. Op de jongerenafdeling Club Veronica leert Jeroen de fijne kneepjes van het radiovak en al snel wordt hem een vaste betrekking aangeboden.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben

als redacteur voor tv-programma’s als NOW TV en Telekids, vraagt Robert Jensen hem voor zijn radioprogramma’s. Zo is Jeroen te horen in ‘Jensen in de Middag’ en later ‘Jensen in de Ochtend’. Jeroen is daar onder meer verantwoordelijk voor veelbesproken programmaonderdelen als een wekelijkse soap rond de koninklijke familie. Als Robert Jensen na een jaar voor een ‘sabbatical’ vertrekt, wordt het programma voortgezet onder de titel ‘De Ochtendkroeg’. In deze periode is Jeroen ook de vaste stem van Veronica televisie en is hij voice-over van het legendarische klusprogramma ‘Eigen Huis en Tuin’.

In 1999

wordt Jeroen door jongerenomroep BNN benaderd om samen met Ruud de Wild te werken aan een nieuw middagprogramma op Radio 3FM ‘ruuddewild.nl’. Het programma is een groot succes. In het turbulente jaar 2002 -Jeroen is o.a. ooggetuige van de moord op Pim Fortuyn- wordt het programma zelfs onderscheiden met een Marconi Award voor ‘Beste Radioprogramma’.

Bij BNN

zet Jeroen ook zijn eerste stappen op het televisiepad. Voor de publieke omroep maakt hij onder andere ‘Think Pink’ over homocultuur in Nederland en presenteert hij een aflevering van de serie ‘Ik ga op reis en neem mee…’, waarvoor hij met Albert Verlinde naar Barcelona reist.

Als De Wild in 2004

besluit zijn bakens te verzetten en naar Radio 538 te verhuizen, grijpt Jeroen zijn kans om zijn televisiewerk uit te bouwen door de overstap te maken naar de SBS-Groep. Voor Veronica tv was hij onder andere presentator in ‘Countdown’ en ‘Het Beste Idee van Nederland’.

In juli 2005

maakt Jeroen de overstap (terug) naar RTL Nederland waar hij te horen is op Yorin FM in het ochtendprogramma van Rob Stenders: ‘Stendes Vroeg op’. Ook is hij vaste vervanger van Albert Verlinde in de rubriek RTL Boulevard op RTL4. Tevens is Jeroen op dit moment te zien in het theaterstuk Met Hart en Ziel over de geschiedenis van de popmuziek in Nederland en is hij vaste columnist in het jongerentijdschrift Expreszo.

Voor de omroep BNN maakt hij ook televisie en verschijnt voor het eerst ook zelf als presentator op het scherm. Hij maakt onder andere de programma’s Think Pink, over homocultuur in Nederland en presenteert hij een aflevering van de serie Ik ga op reis en neem mee…, waarvoor hij met Albert Verlinde naar Barcelona reist.

Later is Kijk in de Vegte voor Veronica op televisie onder andere presentator van Countdown en Het Beste Idee van Nederland.

In juli 2005 maakt hij de overstap naar RTL Nederland, waar hij de vaste vervanger van entertainmentdeskundige Albert Verlinde is in het televisieprogramma RTL Boulevard op RTL 4. Daarnaast is hij voice-over bij diverse televisieprogramma’s, waaronder Idols en het eerder genoemde RTL Boulevard. Op radiogebied keert hij ook terug; op Yorin FM maakt hij met Rob Stenders en Fred Siebelink het ochtendprogramma Stenders Vroeg Op. Met het verdwijnen van de radiozender Yorin FM, stopt ook het programma. Toch gaat de samenwerking tussen Stenders en Kijk in de Vegte niet geheel ter ziele; per 11 januari 2007 is Jeroen samen met Stenders en Guus Meeuwis wekelijks te zien op televisiezender Tien in de muzikale televisiequiz Stenders Late Vermaak.

Ook is Jeroen Kijk in de Vegte in 2007 achter de schermen betrokken bij de televisieserie Gooische Vrouwen. Hij schrijft mee aan de verhaallijnen voor het derde seizoen van deze reeks. Ook zit hij in de zomer van 2007, samen met Janke Dekker en Ivo van Leeuwen in de jury van het programma Korenslag, dat wordt uitgezonden op Nederland 1

Sinds 2007 is Kijk in de Vegte ook te horen als de stem aan boord van alle toestellen van luchtvaartmaatschappij Transavia.

Sinds 10 maart 2008 is Kijk in de Vegte werkzaam bij Q-music, waar hij samen met zijn oude vertrouwde collega Ruud de Wild de ochtendshow presenteert.

Hiervoor was hij sinds 10 oktober 2007 een aantal maanden te horen op KXradio met ‘So you wanna be a Jazz fan’. Een programma waarbij hij zich door de wekelijkse gast Mijke van Wijk probeerde te laten overtuigen van de schoonheid van de muzieksoort Jazz.

Van 18 april 2006 tot 1 september 2007 presenteerde Kijk in de Vegte zijn eigen ochtendshow: Môgge Jeroen, wat later Môgge Caz! werd op radiozender Caz!. Verder is hij gedurende de periode 2001-2006 vast columnist in het jongerentijdschrift Expreszo. En in de periode 2003-2006 is Kijk in de Vegte ook te zien in het theaterstuk Met Hart en Ziel, dat gaat over de geschiedenis van de popmuziek in Nederland.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button