Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jelka van Houten boeken

Jelka van Houten boeken

Jelka van Houten boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jelka van Houten of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jelka van Houten (1978) is een Nederlands zangeres en actrice. Ze zingt in verschillende bands en speelt rollen in verscheidene films en tv-producties, waaronder ‘Bitches’, ‘Dennis P.’, ‘Shouf Shouf’, ‘Zomerhitte’ en de internationaal bekende korte film ‘RAAK’ (internationale titel: Contact). ‘Contact’ won de Gouden Beer voor beste korte film winnaar op het Duitse film festival ‘Berlinale’, een van de belangrijkste internationale filmfestivals in de wereld.

Jelka heeft daarnaast rollen in diverse Nederlandse tv-series gehad, zoals ‘Het schaap met de vijf poten’, een succesvolle remake van de legendarische Nederlandse tv-serie uit de jaren ’60, en het derde seizoen van de hitserie ‘Verborgen Gebreken’.

Voorjaar 2012 is de film ‘Jackie’ uitgekomen – een film waarin Jelka samen te zien is met haar zus Carice van Houten en Oscar winnares Holly Hunter. Naast het spelen van de hoofdrol, schreef Jelka de song ‘Mother Road’ die terug te zien en te horen is in de film. Ook heeft Jelka gespeeld in seizoen 2 van de populaire Britse televisie comedy ‘Fresh Meat’, waarin zij te zien was als Sabine. Grote kans dat zij tevens in seizoen 3 te zien zal zijn…

Jelka blijft echter ook haar muzikale carrière ontwikkelen. Zo heeft zij meerdere keren in het voorprogramma van de Amerikaanse zangeres Beth Hart gestaan. En in 2012 werd Jelka uitgenodigd om in de Melkweg in Amsterdam op te treden tijdens een eerbetoon aan de populaire band uit Memphis ‘Big Star’.

Jelka’s debuut album zal worden uitgebracht in het voorjaar van 2014, met onder andere nummers die zijn geschreven in samenwerking met Kim Richey, een populaire Amerikaanse singer-songwriter.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button