Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jean Bosco Safari boeken

Jean Bosco Safari boeken

Jean Bosco Safari boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jean Bosco Safari of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

JEAN BOSCO SAFARI, zanger, songwriter, performer, werd geboren in Rubago, Rwanda (Centraal Afrika) op 10 mei 1954. Toen in 1960 op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar in Merksem (Antwerpen).

In 1989 nam Jean Bosco Safari zijn eerste CD “WOW” op. Deze werd geproduced door Kenny Moore, pianist van Tina Turner.

In 1991 werd “WOW” in heel Europa uitgebracht, en tegelijkertijd in Australië, Zuid-Afrika en Argentinië. ‘My eyes’ werd nummer 1 in de Zuidafrikaanse hitparade. Zijn live optredens werden gedirigeerd door Micha Bergese, die ook voor de Rolling Stones werkte en solo optredens van Mick Jagger, Leonard Cohen en Tina Turner verzorgde.

In 1993 kwam zijn tweede album “THE ROMANTIC HEROES” uit. Het werd geproduced door Robyn Smith, een Brits liedjesschrijver, arrangeur en dirigent van ondermeer Beverly Craven, The Pasadenas en Mike Oldfield. “The Romantic Heroes” kreeg een gouden CD voor de verkoop van 25 000 exemplaren in België.

In 1994 begon Jean Bosco Safari te werken aan zijn derde album, “LITTLE BOY BLUE”, samen met de Amerikaanse producer Peter Bunetta (The Temptations, Kenny G, Smokey Robinson, Michael Bolton) en de Belgische producer Wouter Van Belle (The Radios, Axelle Red, Zap Mama en Noordkaap).

In 1995 veranderde de artiest die “Kid Safari” heette zijn naam in Jean Bosco Safari, zijn oorspronkelijke Rwandese naam.

In maart 1998 werd de cd “HET BESTE VAN KID SAFARI”, uitgebracht door Polygram Belgium. Deze compilatie bevat ook het meest recente werk van de laatste cd “VISIONS OF HOME”.

In oktober 2003 werd “NOMAD” gereleased. Een CD die terug gaat naar de basis van Jean Bosco Safari zijn Europese roots en die sterke ‘folk’ en ‘Beatles’ invloeden heeft. Deze CD is in samenwerking met het productie-duo Kjell Ambjörnsen en Steven Jacobs in de Cavern studios te Antwerpen tot stand gekomen.

In 2007 brengt Jean Bosco Safari de singles/videoclips “Wake Up and Dream” en “Silence” uit, welke hij samen met Marcus Scheibmaier produceerde. Deze singles zijn de voorlopers van de nieuwe full cd die in het voorjaar van 2008 verwacht wordt.

In oktober 2008 wordt de single/videoclip “Private Revolution” gereleased samen met het gelijknamige album. Het album combineert Ruandese ritmes en Ruandese Poëzie en Beatles-invloeden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button