Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jarno Hams boeken

Jarno Hams boeken

Jarno Hams boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jarno Hams of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jarno Hams is een indrukwekkende krachtsporter en regelmatige winnaar van de jaarlijkse wedstrijd Sterkste Man van Nederland.

Jarno Hams groeide op in Vroomshoop en beoefende daar zijn hobby’s voetbal en zwemmen. Zijn vader was badmeester en stond bekend als een zeer sterke man die grote gewichten van de bodem van het zwembad kon opduiken.

In 1995 begon Jarno Hams te trainen met gewichten, net als zijn grote voorbeeld en beste vriend Eddy Veneberg. In 1996 deed Jarno mee aan de wedstrijd Sterkste man van Oost-Nederland en werd derde. Kort daarna zegde hij zijn beroep als vrachtwagenchauffeur op. Hij kreeg een aanbieding om portier te worden, waardoor hij meer tijd had om te trainen. In 1999 stond Jarno Hams voor het eerst in de landelijke finale. Hij werd derde, achter Berend Veneberg en Peter Baltus.

In 2004 werd Jarno Hams voor het eerst in zijn carrière Sterkste Man van Nederland. Het jaar daarop won hij alle zeven onderdelen en kreeg hij opnieuw de titel. Maar liefst vijf keer won Jarno de titel Sterkste Man van Nederland; van 2004 t/m 2008 en daarna nog twee keer in 2010 en 2012.

Hij kon zijn titel tijdens het NK in Vroomshoop op 12 juli 2009 niet verdedigen, want door een blessure was hij ruim negen maanden uitgeschakeld.

Jarno Hams is van nature al erg sterk. Als kind stak hij al met kop en schouders boven zijn klasgenoten uit en blonk hij uit in sport. Deze fysieke aanleg heeft volgens Jarno (die regelmatig interviews geeft) het voordeel dat hij wat minder training nodig heeft dan sommige anderen.

Door een rugblessure kon Jarno Hams in 2011 wederom zijn titel niet verdedigen, waardoor zijn doel om het hoogste aantal overwinningen te evenaren of te verbeteren, weer niet doorging. Hams heeft op 14 juli 2012 het aantal overwinningen geëvenaard. Zowel Jarno Hams als Berend Veneberg hebben de titel Sterkste Man van Nederland nu beiden 7x gehaald.

Comeback

Vanwege zijn blessures kon Jarno Hams zijn titel in 2013 niet verdedigen en deed hij minder fanatiek mee aan andere wedstrijden. Om zich te kwalificeren voor de Sterkste Man van Nederland 2014 moest hij een van de voorrondes winnen. Voor het eerst in 10 jaar won Jarno Hams een wedstrijd voor Sterkste Man van Nederland niet. Aangezien Jitse Kramer, de toen huidige Sterkste Man van Nederland won en al automatisch geplaatst was, plaatste Jarno zich alsnog met een 2e plaats voor de wedstrijd in juli, waar hij zijn achtste titel wou binnenhalen. In 2014 won Jarno Hams samen met Alex Moonen de wedstrijd Sterkste Team van Nederland. Op 12 juli 2014 lukte het Jarno niet om zijn 8e titel binnen te halen en werd hij 4e.

Jarno Hams wint in 2015 samen met zijn broer Eric de wedstrijd Sterkste Team van Nederland. Ook deed hij mee aan de wedstrijd Sterkste Man van Nederland in juli 2015, waar hij toch nog zijn 8e titel wou gaan halen.

In de Strongman Champions League Duitsland, 2018, deed Hams nog een laatste keer internationaal mee. Hij deed onder andere een log lift met 175 kg.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button