Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jan Leyers boeken

Jan Leyers boeken

Jan Leyers boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jan Leyers of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1984

Jan Leyers leert theaterregisseur Walter Tillemans kennen en krijgt de opdracht muziek te schrijven voor het stuk Pak ‘em Stanzi, dat zich volledig in een catchring afspeelt. Een jaar later reist hij met Tillemans naar Wenen om er muziek te schrijven bij De ingebeelde zieke, het stuk van Molière dat wordt opgevoerd in het prestigieuze Burgtheater. Weer in Antwerpen maakt hij met Hugo Matthysen de musicals Frankenstein en Billy Liar voor het Koninklijk Jeugdtheater.

1986

Na een optreden in café ‘t Pleintje, in Heist o/d Berg, wordt Paul Michiels aangesproken door een verlegen Jan Leyers. Paul herinnert zich: “Ik wist niet wat ik moest denken van die rare gast met zijn Buddy Holly-bril en zijn zwart-wit geblokte overjas. Hij probeerde mij wijs te maken dat we samen de wereld konden veroveren. Ik heb hem een pint gegeven in de hoop dat ik ervan af was.” Jan houdt vol en weet Paul een paar maanden later te overtuigen samen enkele nummers op te nemen. Guy Brulez van platenfirma EMI beluistert de demo en is bereid “You Get To Me” op single uit te brengen.

1988

Na enkele singles die veel gedraaid worden maar amper verkopen, brengt Soulsister in oktober The Way To Your Heart uit, een nummer dat het leven van Jan en Paul volledig overhoop haalt. The Way To Your Heart wordt een hit in alle Europese landen en raakt in de Billboard Hot 100 tot de 41ste plaats. Van It Takes Two, het debuutalbum uit datzelfde jaar, worden wereldwijd ruim 700.000 stuks verkocht. Soulsister tourt door heel Europa en trekt in oktober 1989 naar de Verenigde Staten.

1991

Met Bart Peeters schrijft Jan de musical Dokter De Vuyst, die in december in première gaat in het NTG (Gent). Koen Crucke schittert in de rol van God. Heat, het tweede album van Soulsister, staat op dat moment al meer dan een jaar in de Top 50. In België alleen worden er meer dan 100.000 van verkocht.

1992

Een nieuwe cd: Simple Rule. Voor het eerst schrijven Jan en Paul samen met Amerikaanse co-writers. In Los Angeles leren ze David Werner kennen, die het album producet en meeschrijft aan o.a. Broken en Changes. Dat laatste nummer wordt een paar jaar later door Tom Jones opgenomen.

1993

Sting neemt Soulsister mee als voorprogramma van zijn Europese toernee. Later dat jaar komt een live album (Live Savings) uit. Intussen schrijft en producet Jan ook nummers voor anderen, o.a. The Radios (I’m Into Folk, Lucky Day) en Clouseau (Dat ze de mooiste is). That’s As Close As I’ll Get To Loving You, een nummer dat Jan met Paul Jefferson en Sally Dworsky schreef, wordt opgenomen door Aaron Tippin en staat eind 1995 drie weken op nr. 1 in de Billboard Country Charts.

1994

Tijdens de verzengende zomer van dat jaar nemen Jan en Paul met producer Joey Balin het laatste Soulsister-album op: Swinging Like Big Dogs. Er volgt nog een Duitse toernee maar het is voor iedereen duidelijk dat het oude vuur er niet meer is. Eind 1995 treedt Soulsister voor de allerlaatste keer op, in Beringen.

1998

Na de split van Soulsister richt Jan met Joost Van den Broeck en Filip Kowlier My Velma op. De groep brengt één cd uit (Exposed, Mercury, 1998) maar valt kort daarop uit elkaar. Joost vervoegt de Laatste Show-band en Flip breekt door met het Hof van Commerce. Jan wordt voor het eerst gevraagd aan een tv-programma mee te werken (De geknipte Gast, TV1) en presenteert in de zomers van 1999 en 2001 De 7 Hoofdzonden op Canvas.

2000

Jan componeert de soundtrack van Team Spirit , een film van Jan Verheyen. Het bekendste nummer uit de film, Only Your Love Will Do, staat wekenlang aan de top van de charts. Eerder werkte Jan samen met Robbe De Hert voor diens Blueberry Hill (1989, Jozef Plateauprijs voor de beste muziek) en Brylcream Boulevard (1995).

2002

Een druk jaar. In januari start de elfdelige reeks De schaduw van het kruis, waarin Jan op de motor van Bouillon naar Jeruzalem reist. Een tocht in de voetsporen van Godfried van Bouillon die hem door de Balkan, Turkije, Syrië en Libanon naar Israël voert. In september beginnen de opnames van Nachtwacht, de wekelijkse zaterdagavond-talkshow op Canvas. Een maand later verschijnt het boek De schaduw van het kruis.

2003

Begin januari begint een uitgebreide en succesvolle theatertoernee door Vlaanderen. Tegelijkertijd start op VTM Idool 2003, de talentenjacht waar Jan aan meewerkt als juryvoorzitter. In februari roepen de Vlaamse tv-critici De schaduw van het kruis uit tot beste tv-programma van 2002.

Tussen optredens, opnames en prijsuitreikingen door schrijft Jan afwisselend met David Werner en Michael Garvin nieuwe nummers. Op 25 april, na de veelbelovende singles Crash And Burn en Don’t Make Me Miss You, komt zijn eerste, titelloze solo-album uit. Op 9 mei wordt Peter Evrard Idool 2003. Zijn eerste single, For You, is een nummer van Jan en Michael en komt in de Ultratop binnen op nr 1. Voor Natalia schrijven Jan en Michael I’ve Only Begun To Fight en I Want You Back, twee nummers die –net als Jans eigen Worlds Apart- op de soundtrack van Team Spirit II terechtkomen. Eind september starten de opnames van Jans nieuwe reisreeks: een tocht langs de tien landen die in mei 2004 bij de Europese Unie komen. Hij trekt naar Cyprus, Malta, Slovenië en Hongarije. In december deelt Jan in de triomf die Clouseau in het Antwerpse Sportpaleis oogst: tijdens alle 14 concerten is hij special guest en zingt hij zowel solo als samen met Koen en Kris- vier nummers.

2004

Op 9 januari gaat een nieuwe tournee in première met -behalve drummer Marc Bonne- allemaal nieuwe gezichten in de band: Tom Vanstiphout op gitaar, David Poltrock op keyboards en Wladimir Geels op bas.

2005

Op 1 januari komt een nieuwe single uit: The Long Road. Later die week beginnen Jan en de band aan een nieuwe tour door Vlaanderen. Met co-producer Jeroen Swinnen (bekend van zijn werk met Daan, Vive la Fête en Novastar) begint Jan te werken aan een nieuw album. Vanaf juni presenteert hij de hele zomer lang Zomer 2006 op één. Intussen komt de single Rolling On uit, het eerste resultaat van de samenwerking met Jeroen.

Jan schrijft de tekst van Ik zie de hemel, de nieuwe Clouseau-single. De tweede solo-cd van Jan Leyers heet In The Virgin Dark en komt uit op 16 september. Qua sound en songs verkent het album andere paden. This One wordt de titelsong van Buitenspel, de nieuwe film van Jan Verheyen.

2006

Jeroen Swinnen gaat mee op tournee en bezorgt de band een heel nieuw geluid.

In april vertrekt Jan op reis voor de opnames van een nieuwe Canvas-reeks. Het wordt een tocht door de moslimwereld met Mekka als eindbestemming.

Paul Michiels is te gast in Zomer 2006. Backstage jammen Jan en Paul tot diep in de nacht. Producer Annick Mastbooms vraagt zich luidop af of dit een vervolg krijgt. Half november komt Songbook 1996-2006 uit, een compilatie van de nummers die Jan sinds de split van Soulsister schreef. Er staan twee songs op die hij nu pas voor het eerst zelf opnam: As Close As I’ll Get, waarmee Aaron Tippin twee weken op 1 stond in de Bilboard Country Chart, en I Want You Back, de hit die Jan met Michael Garvin voor Natalia schreef.

2007

In maart gaat Jan op tournee met Tom Vanstiphout. Op 4 mei kondigen Jan Leyers en Paul Michiels aan dat ze in 2008 weer als Soulsister zullen optreden. Op 27 mei loopt Jan de 20 km van Brussel in 1u39’.

Vanaf eind september zendt Canvas De weg naar Mekka uit. De reeks wordt enthousiast onthaald, haalt hoge kijkcijfers en maakt in Vlaanderen heel wat los. Half oktober verschijnt het gelijknamige boek.

In oktober staat Soulsister op de affiche van The Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis, samen met o.a. Macy Gray en Chic. In december trekken Jan en Paul met The Night of the Proms een maand lang door Duitsland.

2008

In maart geeft Jan met Soulsister drie uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis. De hernieuwde samenwerking met Paul Michiels resulteert ook in nieuwe songs.

Op 30 maart wordt De Weg naar Mekka door de Vlaamse Televisie Academie uitgeroepen tot beste informatieprogramma van 2007. Yves Leterme reikt aan Jan Leyers de allereerste Vlaamse Televisiester uit. Op 7 mei wint Jan de ABN-AMRO Publieksprijs voor het boek De weg naar Mekka. Op 5 juni krijgt De weg naar Mekka van de Vlaamse Televisiekritiek de prijs voor het beste informatieprogramma.

De zomer van 2008 is een ouderwetse Soulsisterzomer: How Many Waterfalls staat hoog in de charts en de groep schittert op Marktrock en VTM Live. Intussen wordt hard gewerkt aan het nieuwe album.

Vanaf eind oktober presenteert Jan met Leon Verdonschot acht weken lang Iets met boeken, het nieuwe boekenprogramma dat op Canvas en de VPRO wordt uitgezonden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button