Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jan Boskamp boeken

Jan Boskamp boeken

Jan Boskamp boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jan Boskamp of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jan Boskamp boeken voor een evenement

Jan Boskamp is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Jan is onder andere in te huren als spreker.

Wie is Jan Boskamp

Jan Boskamp maakte als international deel uit van de Oranje-selectie voor het WK 1978 in Argentinië. Na zijn pensioen is Jan actief als voetbalanalist in TV-programma’s zoals ‘Voetbal International’. Zijn bulderlach, temperamentvolle uitvallen en Rotterdamse tongval vormen zijn handelsmerk.

Jan Boskamp is een geboren Rotterdammer en voormalig voetballer en voetbaltrainer. De vader van Jan was werkzaam als steward bij Feyenoord. Hij groeide op met weinig in een stad die zwaar getroffen was in de oorlog. De voetbalcarrière van Jan Boskamp begon toepasselijk bij de Rotterdamse voetbalvereniging Hoop Op Vooruitgang. Na 10 jaar vertrok hij als 17-jarige middenvelder naar Feyenoord. Daar was hij een van de eerste Nederlandse spelers die de wereldbeker voor clubs vast mocht houden.

Voetballer en trainer

Als speler stond Jan Boskamp bekend als een krachtige middenvelder. Hij brak door bij Feyenoord, maar kende vooral succes in België als speler van RWDM uit Brussel. In 1975 werd hij de eerste buitenlander die de Belgische Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Hij speelde vele jaren voor RWDM en werd uiteindelijk aanvoerder. De club groeide uit naar een Belgische topclub.

Zijn carrière sloot Jan Boskamp af bij Lierse SK, waar hij ook voor het eerst als trainer aan de slag ging. Jan trainde tal van Belgische clubs. In de jaren ’90 won hij drie landstitels op rij met RSC Anderlecht. Later werd hij onder meer nog bondscoach van Georgië en Koeweit. Ook werd hij door Feyenoord nog een jaar uitgeleend aan Holland Sport.

Voetbal analist

De grootste bekendheid vergaarde Jan Boskamp met de populaire voetbaltalkshow ‘Voetbal Inside’, daarna omgedoopt tot ‘Veronica Inside’. In dit programma is hij sinds 2010 een van de vaste gasten aan tafel bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Zijn typische analysestijl, bestaande uit vele verzuchtingen, grappen, ergernissen en spraakmakende anekdotes, leverde hem een enorme populariteit op in Nederland. Naast ‘Veronica Inside’ is Jan regelmatig op televisie te zien als analist bij VTM, 2BE, RTL7 en Ziggo Sport.

Sportboek van het jaar

In 2013 werd zijn autobiografie ‘Jan Boskamp – Geen Gezeik’ nummer 1 op de CPNB lijst van bestverkopende boeken. Het jaar daarop kwam ‘Boskamp Buldert’ uit. In 2016 volgde het boek ‘Boskamp – Leven met Feyenoord’ in samenwerking met André van Kats. Dit boek werd in 2017 uitgeroepen tot Sportboek van het Jaar. Naar aanleiding van zijn 70e verjaardag in 2018 verscheen bij Standaard Uitgeverij de biografie ‘Voetbal stelt niets voor’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button