Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Jacques Herb boeken

Jacques Herb boeken

Jacques Herb boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jacques Herb of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Jacques Herb werd op 28 mei 1946 geboren. Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de “wilde vaart” en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen. Hij begeleidde zich daarbij op zijn gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner. Zijn eerste single “De Toreador” kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige “zeezenderpiraten”. Een jaar later in 1971 kwam Jaqcues Herb met zijn grote doorbraak met “Manuela” die na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA werd. Meer dan 250.000 singles werden er verkocht. Daarna verschenen nog “Een man mag niet huilen” en “Werkeloos” die eveneens hoog in de hitlijsten terechtkwamen. In datzelfde jaar won Jacques Herb op het songfestival van Sopot in Polen de “Grand Prix Du Disque”.

Jacques Herb verhuisde naar België waar hij in revues optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong. Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen.

Hij verscheen met de LP “Zingen… m’n lust en m’n leven” en in 1987 met de LP “Eigenwijs” waarop uitsluitend eigen composities van hem te horen waren.

Jacques Herb kwam opnieuw in de publiciteit nadat hij een filmrol vervulde in de film “De tranen van Maria Marchita” van de talentvolle regisseur Paul Ruven, welke tijdens de filmdagen van Utrecht in 1991 een Gouden Kalf won. Het platenlabel VNC bracht het CD album “Een weg terug” uit, die tijdens een geweldig comebackconcert in de Poptempel Paradiso werd gelanceerd. Jacques Herb was weer helemaal terug! Er volgden singles met titels “Nooit zal ik jou meer vergeten”, “Bruidsklokken” (van Jan Rot), “Waarom liet je mij alleen?”, “Hij was mijn vriend”, “Juanita”, “Met z’n 2en” en nog een CD album met de titel “OVERLEVEN”.

Jacques Herb keerde terug naar zijn eerste platenmaatschappij Dureco waar zijn successen 28 jaar geleden zijn begonnen. Jan Zwarteveen produceerde de CDalbum “LEEF EEN LIED” met voornamelijk oude en recentere levensliedjes. Tussendoor werd met Pierre Kartner “Manuela 2” opgenomen en uitgebracht. Het nummer haalde de Tipparade en nèt niet de Hitparades. Tot slot volgde nog de singles “Een mooie warme zomer” en “Nog altijd”, een Nederlandse tekst op het Spaanse nummer Granada.

Hij werd door Paul de Leeuw uitgenodigd om Manuela te komen zingen tijdens de Kosovo actie “SPONTAAN” op 17 april in zijn live-TV-programma “Laat de Leeuw”. Daardoor kwam Jacques Herb op het idee om Johan Hense van Vincent Producties te vragen om het nummer “Telkens Weer” op single uit te brengen. Het nummer geschreven door Aad Klaris, is een aanklacht tegen oorlog en werd reeds in 1992 op de CD-album “Overleven” gezet. Aangezien de dag daarvoor de jaarlijkse fanclubavond van Jacques Herb werd gehouden, werd door de fanclub besloten de recette hiervan in de Tv-uitzending van Paul de Leeuw aan de Kosovo-actie te schenken. Ook werden er diverse spullen geveild, o.a. een gitaar en bühnekleding van Jacques Herb. De opbrengst was bijna fl. 5000,– welk bedrag een dag later aan Paul de Leeuw werd overhandigd in zijn Tv-programma. Ook de opbrengst van de single “Telkens Weer” zou ten bate komen aan de vluchtelingen uit Kosovo.

Op 28 mei 1999 werd Jacques Herb nieuwste uitgebracht door VNC-produkties. Het is een CD met eigen tekst en muziek van Jacques Herb zelf.

Sinds 2005 gaan zijn optredens als nooit tevoren. Eind 2005 is zijn nieuwe single “GELOOF ME” uitgekomen en heeft de hitparades alweer gehaald.

Onlangs is Jacques Herb uitgeroepen tot de onbetwiste nummer 1, met zijn single “MANUELA” door radionl.

Jacques Herb is en blijft een topper.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button