Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Iris Kroes boeken

Iris Kroes boeken

Iris Kroes boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Iris Kroes of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Iris Kroes (Drachten, 11 november 1992) is een Nederlandse zangeres en harpiste. Ze verkreeg nationale bekendheid onder meer als winnares van het tweede seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland (finale 20 januari 2012).

Kroes was voor haar deelname aan The Voice of Holland al jaren actief als zangeres en harpiste. Zo speelde ze al langer dan tien jaar op de harp en zong ze in een popgroep uit Drachten en in een duo met Pieter Veenstra. In de laatste jaren onderscheidde Kroes zich steeds meer als zangeres door op de harp te spelen en tegelijkertijd te zingen. Naast haar activiteiten in de muziek zat ze tussen 2005-2010 op het Drachtster Lyceum en behaalde daar haar VWO-diploma. Na het behalen van haar diploma volgde ze de HBO-studie communicatie.

Carrière

Nog voordat Kroes mee deed aan de talentenjacht zong ze in mei 2009 al eens met een bigband, het Noordpool orkest. Tijdens haar deelname aan The Voice of Holland scoorde Kroes haar eerste Single Top 100-notering op 17 december 2011. Haar versie van het nummer Foolish Games, bereikte de 79ste positie maar bleef slechts één week genoteerd. Net voor de finale van The Voice op 20 januari werd bekend dat Kroes dubbel genoteerd stond in de Single Top 100. Haar cover van Nothing Else Matters kwam binnen op de zestiende plaats, terwijl haar cover en tevens debuutsingle, I Can’t Make You Love Me, op nummer drie binnenkwam in de Single Top 100. Ook debuteerde Kroes, met haar eerste officiële single, in de Nederlandse Top 40 waar het nummer op de 29ste plaats binnenkwam en de Tipparade oversloeg. In maart volgde Just More, een cover van de Duitse band Wonderwall, deze bleef hangen in de tipparade.

Kroes kreeg op 27 maart 2012 de “Dutch Harp Award” uitgereikt.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button