Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Intwine boeken

Intwine boeken

Intwine boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Intwine of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Roger Peterson (zang)
Touche Eusebius (bas)

Jacob Streefkerk (gitaar)

Jon Symons (gitaar)

Rocheteau Mahuwallan (drums/percussie)

Pyrrhic Victory

Een trip ver terug in de tijd: In 279 voor Christus bevocht Pyrrhus, koning van Epirus, de Romeinen op hun eigen grondgebied. Hij wilde het Grieks sprekende deel van de bevolking bevrijden van de Romeinse onderdrukking. Pyrrhus won, maar de prijs die hij betaalde was dramatisch. Een groot deel van zijn leger bleef in de strijd. Volgens de overlevering sprak hij na de slag de inmiddels legendarische woorden: ‘nog een zo’n overwinning we zijn verloren’. Sinds jaar en dag wordt elke overwinning, waarbij grote verliezen geleden worden, een Pyrrhus overwinning genoemd.

Terug naar 2006. De Nederlandse band Intwine brengt een derde album uit. De titel: Pyrrhic Victory. Wat de band daarmee wil uitdrukken? Dat het aan de winnende hand is. En dat het successen heeft geboekt. Maar dat de band inmiddels ook weet dat alles een keerzijde heeft. Intwine heeft een periode achter de rug waarin het zowel zakelijk als persoonlijk soms flink tegenzat. Intwine veranderde enkele keren noodgedwongen van bezetting, met als laatste wijziging het vertrek van Ferdinand van Duuren.

Pyrrhic Victory werd opgenomen met geluidskunstenaar Gordon Groothedde (o.a. Absent Minded, The Sheer, Vengeance, Spittball), waarmee Intwine ook op voorgaande albums werkte. Het resultaat is het meest indrukwekkende werkstuk tot nu toe. Het is een donkere plaat. Sober en zonder franje. Het mes ligt op tafel in songs als Cut Me Loose, For Goodness Sake en Solo. Teleurstelling en pijn, ze werden zelden zo mooi en tegelijkertijd aangrijpend vertolkt als op deze derde CD. Toch klinkt de plaat ook strijdbaar. Intwine rockt harder en klinkt eerlijker dan ooit.

Intwine voegt daarmee een boeiend nieuw hoofdstuk toe aan een epos dat in 2001 begon. De band werd in dat jaar opgericht door studenten aan de Rock academie in Tilburg. In de jaren die volgden ging alles snel. In 2003 verscheen het titelloze debuut,voorafgegaan door de single “Happy” dat zowel door fans als pers zeer positief ontvangen werd. In december dat jaar schitterde Intwine in een uitverkochte Ahoy’ in Rotterdam, als onderdeel van een door Radio 538 opgezet evenement. In 2004 speelde de band op het Noorderslag festival in Groningen. Later dat jaar kwam de tweede CD Perfect uit. Het nummer Cruel Man werd gebruikt in de soundtrack van de bioscoopfilm De Dominee. Perfect deed zijn naam alle eer aan, want in 2005 werd het bekroond met een 3FM Award als Beste Album. Een ander hoogtepunt van het jaar was een succesvol optreden op het Pinkpop festival in Landgraaf.

De agenda van Intwine liep ook in 2006 al snel vol. Er werd gewerkt aan de nieuwe, derde CD. De band speelde als onderdeel van Vrienden van Amstel Live opnieuw in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy’. Intwine begeleidde ondermeer Sarah Bettens, tijdens het oude K’s Choice-hit Not An Addict. Heel bijzonder was het bezoek dat Intwine bracht aan de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Indrukken daarvan kwamen terug in de single Piece Of Mind. Het geluid van Intwine zal bovendien opnieuw een nieuwe Nederlandse speelfilm sieren. Feel It, de eerste single van Pyrrhic Victory, is uitverkoren tot titelsong van Nachtrit; een film over de Amsterdamse taxioorlog. Overigens zal daarin ook het nummer For Goodness Sake te horen zijn. ‘Beide nummers geven het gevoel dat ik in de film naar voren wil laten komen perfect weer’, aldus regisseuse Dana Nechushtan. De film gaat op 30 september in premiere op het Nederlands Film festival in Utrecht en zal vanaf 12 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Alles valt perfect samen met de plannen van Intwine. De single Feel it verschijnt op 18 september, op 9 oktober gevolgd door het album Pyrrhic Victory. Volgens jaar staat ook nog eens een uitgebreide theatertournee gepland, waarin uitgeklede versies van oude en nieuwe songs gespeeld zullen worden.

Ten slotte nog even terug naar de Griekse oudheid en die arme koning Pyrrhus. Zijn overwinning werd hem inderdaad uiteindelijk fataal. Dat is echter een deel van de betekenis van Pyrrhic Victory die Intwine niet op zichzelf betrekt. Dankzij de CD, de single, de huidige topbezetting en alle komende optredens oogt de toekomst namelijk beter dan ooit.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button