Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Imca Marina boeken

Imca Marina boeken

Imca Marina boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Imca Marina of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Al op jonge leeftijd zingt Imca Marina als soliste bij de Damster Wichters en treedt ze samen met haar moeder op, waarbij het duo Spaanstalige liederen ten gehore brengt. Imca Marina krijgt zangles van Bep Ogterop. Na diverse talentenjachten gewonnen te hebben en aangemoedigd te zijn door onder meer Bueno de Mesquita, tekent Imca Imca Marina een platencontract.

De eerste single, Morgen, wordt meteen al een hit. Imca Marina krijgt een engagement aangeboden in de Amsterdamse nachtclub Blue Note en formeert met twee zangers Los Solteros, met wie Imca Marina Zuidamerikaans repertoire ten gehore brengt.

Imca Marina scoort in 1963 een nummer 1-hit met het nummer Soerabaja en breidt haar werkterrein uit naar Duitsland, maar het is in eerste instantie in Nederland waar singles als Lass Mein Herz Nicht Weinen en Über Den Wolken Kommt Sonnenschein met goud worden bekroond. Een jaar later volgt de release van de eerste elpee, simpelweg Imca Marina geheten. Die titel bevalt haar zo goed dat Imca Marina hem later nog een paar keer zal gebruiken. Met Harlekino haalt Imca Marina ten tweeden male de top van de hitparade, al blijft het nummer net steken op nummer 2.

Na een kleine inzinking, waarin zelfs enkele jaren lang geen platen verschijnen, maakt Imca Marina in 1972 een geweldige come back, die ook internationale gevolgen heeft. Viva Espana en navolgende singles leveren hitnoteringen op in landen als België, West-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. In 1973 verschijnt met Bella Italia de laatste album in lange tijd. De meedeiner Vino behaalt in 1975 de vierde plaats in de top 40. Het is de voorlopig laatste commerciële piek in Imca’s carrière.

Na enkele jaren van voorzichtige singlereleases verschijnt er in 1981 weer een CD, Hartenvrouw, met door haarzelf geschreven en vertaalde teksten. Maar tot de grote succes van weleer komt het niet meer. Zelfs niet als Imca Marina het door Normaal geschreven Het Wijf Van IJzer opneemt.

Door een botinfectie moet Imca Marina een tijdlang stoppen met zingen, waarbij ze zich concentreert op schilderen en schrijven. Met Verloren Liederen doet ze in 1988 eindelijk weer van zich spreken.

In 1989 tekent Imca Marina een contract met RCA, waar de single Spanje, Mi Amor verschijnt, in 1992 nog gevolgd door een compleet album. Voor het overige blijft het bij incidentele singlereleases. Van het ambitieuze plan om te komen tot een CD met rock opera-achtig repertoire is tot op heden weinig vernomen.

Imca Marina’s loopbaan krijgt in 1999 weer een opleving door de samenwerking met de feestband De Sjonnies. Samen maken ze de single Kermis In De Stad. Imca Marina verschijnt nog regelmatig voor het voetlicht als Bekende Nederlander.

In 2000 wordt Imca Marina door de Nederlandse Gay Discjockeys Vereniging onderscheiden als de nieuwe koningin-moeder van de Nederlandse homo’s. De single Honey Kiss Me verschijnt. Het jaar daarop wordt Imca Marina opnieuw gekozen als ‘koningin van de homo’s’. De inhuldiging vindt plaats in The Mac te Groningen. De zangeressen Justine Pelmelay en Renée de Haan worden benaderd om als prinsessen te fungeren. Imca Marina is daarnaast ook beschermvrouw van ’t Swieneparredies in het Groningse Nieuw Scheemda waar een varkentje naar haar vernoemd is.

Imca Marina verhuist in 2002 naar een boerderij in het Groningse Midwolda. Onder de kap van de boerderij is een trouwkapel gebouwd waar Imca Marina als ambtenaar van de burgerlijke stand echtparen in de echt kan verbinden.

In 2003 maakt Imca Marina een door het Noordhollands Dagblad georganiseerde tournee langs acht verzorgingshuizen in Noord-Holland. Naast het zingen van liedjes bestaat het programma uit gedichten van de zangeres en een nieuwsquiz.

Imca Marina doet mee tijdens het Concert des Levens in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes in 2004. Op 13 december voltrekt Imca Marina als ambtenaar van de burgerlijke stand live op televisie het huwelijk tussen Bonnie St. Claire en haar jonge vriend Anne-Jan.

In 2008 wordt Imca benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 2010 richt Imca Marina zich weer volledig op haar zangcarrière, het trouwen, het geven van lezingen en schrijven. In 2011 brengt Imca samen met Dario Kreuger een nieuwe single uit: ‘N Heerlijke dag.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button