Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ilse DeLange of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ilse DeLange schreef in 2014 geschiedenis toen ze samen met Waylon als The Common Linnets als tweede eindigden op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. ‘Calm After The Storm’ stond in 14 landen nummer 1 en het album bereikte de triple platina status.

Ilse DeLange boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Ilse DeLange zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van Ilse DeLange & Band. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Ilse DeLange

Ilse DeLange trad in 1994 voor het eerst op tijdens de Nederlandse Country Music Awards en werd daar ontdekt. Het duurde 4 jaar totdat ze een contract tekende bij Warner Brothers in Amerika. Ilse kreeg de kans om haar debuutalbum op te nemen in Nashville. Ze deed dit met Barry Beckett, de man die ook met de Dire Straits, Joe Cocker, Bob Dylan en Paul Simon werkte!

World of Hurt

Paul de Leeuw huurde Ilse DeLange als eerste in, nog voordat ze haar album ‘World of Hurt’ (1998) uitbracht. Ze speelt ‘I’m Not So Tough’ in zijn TV-show, waardoor dit haar eerste single wordt. ‘World of Hurt’ wordt een geweldig succes, binnen no-time is het album dubbel platina.

Edison voor Beste Nederlandse Artiest

1999 was ook het jaar waarin Ilse DeLange een livealbum uitbracht: ‘Dear John’. De CD werd al snel platina. In 2000 verscheen de single ‘Livin’ On Love’ als voorloper van het nieuwe album met dezelfde titel. Op dit album gaat Ilse al wat meer de pop/rock kant op, en schoof de country wat naar de achtergrond. Ilse DeLange wint in 2001 een Edison voor de Beste Nederlandse Artiest.

Ilse DeLange leverde ook een bijdrage aan een CD voor War Child. Tijdens het concert Friends For Warchild zingt ze samen met Trijntje Oosterhuis en Jacqueline Govaert van Krezip een nummer van The Beatles. Haar verzamelalbum ‘Here I Am – 1998 / 2003’ werd goud. In haar carrière heeft Ilse DeLange tot nu toe meer dan 1,5 miljoen albums verkocht.

The Common Linnets

Ilse DeLange vormde met Waylon het gelegenheidsduo The Common Linnets. Samen vertegenwoordigden ze Nederland op het Eurovisie Songfestival 2014 in Denemarken. Aanvankelijk voelde Ilse er niets voor om mee te doen met het Songfestival. Door de deelname van Anouk aan het Eurovisie Songfestival 2013 veranderde haar mening en zag ze kansen om het lied centraal te stellen. Met het country/bluegrass-nummer ‘Calm After the Storm’ werden The Common Linnets tweede, achter Oostenrijk.

Het nummer ‘Calm After the Storm’ werd een Europese hit met top 10-noteringen in onder meer België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Denemarken, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Het debuutalbum van The Common Linnets kwam twee dagen voor de grote finale van het songfestival uit en werd alleen al in Nederland binnen een week vijftigduizend keer verkocht. De Common Linnets wonnen in 2015 een EBBA award.

The Voice of Holland

Ilse DeLange is vanaf het vierde seizoen te zien als coach bij The Voice of Holland. Daarnaast is ze ook actief als coach bij The Voice Kids.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button