Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ilse DeLange of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ilse DeLange schreef in 2014 geschiedenis door samen met Waylon als The Common Linnets als tweede te eindigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. ‘Calm After The Storm’ stond in maar liefst 14 landen nummer 1 en het album heeft inmiddels de ‘triple platina’ status bereikt. In haar carrière heeft Ilse DeLange tot nu toe meer dan 1,5 miljoen albums verkocht.

Ilse DeLange boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Ilse DeLange zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking van Ilse DeLange & Band. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Biografie Ilse DeLange

In 1994 trad Ilse DeLange voor het eerst op tijdens de Nederlandse Country Music Awards en wordt daar ontdekt. Het duurde 4 jaar totdat ze een contract tekende bij Warner Brothers in Amerika. Ilse de Lange kreeg de kans om haar debuutalbum op te nemen in Nashville. Ze deed dit met Barry Beckett, de man die ook met de Dire Straits, Joe Cocker, Bob Dylan en Paul Simon werkte!

Paul de Leeuw huurde Ilse de Lange als eerste in, in zijn TV-show, nog voordat ze haar album World of Hurt (1998) uitbracht. Ze speelt I’m Not So Tough tijdens de uitzending, waardoor dit haar eerste single wordt. Vervolgens brengt ze World of Hurt uit en wordt dit een geweldig succes, binnen no-time is het dubbel platina.

1999 was ook het jaar waarin Ilse DeLange een livealbum uitbracht: Dear John. De CD werd al snel platina. Medio 2000 werden de eerste geruchten rondom het nieuwe album al een beetje verspreid. In oktober verscheen de single Livin’ On Love als voorloper van het nieuwe album met dezelfde titel dat in november uitkwam. Op dit album gaat Ilse al wat meer de pop/rock kant op, en schoof de country wat naar de achtergrond. Ondanks de promotie werd het album minder succesvol dan World of Hurt en kwam niet hoger dan de vijfde plaats. Toch haalde de CD platina. Ilse wint een Edison voor de beste Nederlandse artiest van 2001.

Ilse DeLange leverde ook een bijdrage aan een CD voor War Child. Tijdens het concert Friends For Warchild zingt ze samen met Trijntje Oosterhuis en Jacqueline Govaert van Krezip een nummer van The Beatles. Haar verzamelalbum Here I Am – 1998 / 2003 werd goud.

The Common Linnets

Ilse DeLange vormt met Waylon het gelegenheidsduo The Common Linnets en vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisiesongfestival 2014 in Denemarken. Aanvankelijk voelde ze er niets voor om deel te nemen, maar door de deelname van Anouk aan het Eurovisiesongfestival 2013 veranderde haar mening en zag ze kansen om het lied centraal te stellen. Met het country/bluegrass-nummer Calm After the Storm werden The Common Linnets tweede achter Oostenrijk.

Het nummer Calm After the Storm werd een Europese hit met top 10-noteringen in onder meer België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Denemarken, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Het debuutalbum van The Common Linnets, dat twee dagen voor de grote finale van het songfestival uitkwam, ging alleen al in Nederland binnen een week vijftigduizend keer over de toonbank. De CD hield in de albumlijst onder meer grote releases van Michael Jackson en Coldplay van de nummer 1-positie. Eind juli waren er wereldwijd 150 duizend exemplaren van The Common Linnets verkocht, goed voor driedubbel platina. Ook wonnen de Common Linnets een EBBA award in 2015.

The Voice of Holland

Ilse DeLange is vanaf het vierde seizoen te zien als coach bij The Voice of Holland. In seizoen 4 werd ze tweede met Mitchell Bruning. Daarnaast is Ilse DeLange ook te zien als coach bij The Voice Kids.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button