Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Huub Stapel boeken

Huub Stapel boeken

Huub Stapel boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Huub Stapel of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Hubertus Wijnandus Jozef Marie (Huub) Stapel (Tegelen, 2 december 1954) is een Nederlands acteur. Hij is vooral bekend van de films De Lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas. Voordat hij acteur werd, heeft Huub Stapel les gegeven op een school aan 4 HAVO in het vak drama. Hij speelde in enkele grote films, waaronder Van de koele meren des doods en Ben Verbongs Het meisje met het rode haar, voordat hij breder bekend werd in 1983 met zijn hoofdrol als nieuwsgierige liftmonteur in de technohorror De Lift van Dick Maas.

In 1986 speelde hij de rol van Johnnie Flodder in het kassucces Flodder en het vervolg uit 1992 Flodder in Amerika. In het televisievervolg Flodder (1993-1998) alsmede Flodder 3 (1995) zag Stapel geen heil en stopte dan ook met de rol. Hij werd vervangen door Coen van Vrijberghe de Coningh die plotseling overleed in 1997.

In 1988 speelde opnieuw hij in een kassucces getiteld Amsterdamned en later in 2003 in Van God Los. Hij speelde ook mee in televisieseries als Willem van Oranje, De Partizanen, Retour Den Haag (als Ed van Thijn), Wet & Waan en de televisiefilm Klem in de draaideur. Tevens was hij te zien in talloze Duitse krimi’s, zoals Tatort en SOKO Kitzbühel. Maar ook in in de Belgische successerie “Windkracht 10” als duiker Dirk, op vroegere TV1.

Stapel presenteerde daarnaast als groot autoliefhebber de televisieprogramma’s Stapel op auto’s en Stapel in de States. Hij presenteerde voor de TROS en één de realityserie Oberon, waarin hij de rol van een raadsheer vertolkte. Hij was naast Ellen ten Damme te zien in reclamespotjes voor Zwitserleven.

Stapel nam ook een cd op met het carnavalsliedje Och waas ik maar beej mooder toësgebleve van Frans Boermans, dat eerder in een Nederlandstalige uitvoering van Johnny Hoes een landelijke hit was. Het was Stapels versie die Vic van der Reijt op plaats 14 opnam in zijn Top 100 Nederlandstalige singles. Met Gé Reinders zong Stapel het duet Ja Ja Limburgia.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button