Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Hooverphonic boeken

Hooverphonic boeken

Hooverphonic boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Hooverphonic of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Hooverphonic is momenteel Geike Arnaert (zang), Alex Callier (bas, zang, songwriter) en Raymond Geerts (gitaar).
Hooverphonic werd in 1995 opgericht door Alex Callier, Frank Duchêne en Raymond Geerts. Eerder zaten ze al een jaar lang in de groep The Love Letter Boxes.

Alex en Frank leerden elkaar kennen aan het RITS-instituut in Brussel waar het idee groeide een band op te richten.

Alex kent Raymond die bedrijvig is in een lokaal bandje in Sint-Niklaas. Samen met 2 andere vrienden (bas en drums) beginnen ze nummers te schrijven. Frank speelt keyboard terwijl Alex de zang en gitaar voor zijn rekening neemt. Nadat een opgestuurde demo door een platenmaatschappij wordt geweigerd, stappen de bassist en drummer op.

De drie andere mannen gaan door en betreden nieuwe muzikale wegen. Ondertussen werkt Alex als geluidstechnicus bij de VRT. Ook Frank gaat aan het werk als geluidstechnicus, zij het dan bij de VRT-radio. Raymond werkt bij de belastingsdienst. Ze laten zich voortaan inspireren door artiesten als Julie Cruise, Massive Attack en Portishead.

Alex zingt nog altijd de nummers maar zoekt een meisje die de backing-vocals kan verzorgen. Al snel wordt duidelijk dat Esther de nummers perfect aanvult. In geen tijd zingt zij alle nummers in. In Sint-Niklaas wordt de eerste song ‘Inhaler‘ gemaakt, die de voorbode werd van de eerste fullcd ‘A New Stereophonic Sound Spectacular‘.

Frank speelt de demo‘s voor Luc Van Acker, die hen aanraadt de tapes op te sturen naar verschillende platenmaatschappijen. Ze volgen zijn raad en spreken 20 maatschappijen aan. Er volgen heel wat reacties en de band gaat in zee met Sony Belgium.

Terwijl ‘2 Wicky‘ op vraag van Bernardo Bertolucci wordt gebruikt voor zijn film ‘Stealing Beauty‘ gaat het mis bij Hooverphonic. Esther (toen 16) verlaat de groep net voor het contract met Sony wordt getekend.

In januari 1996 wordt Liesje Sadonius de nieuwe zangeres.
De eerste plaat onder de naam Hoover wordt opgenomen in de thuisstudio en in de Galaxy studio. Roland Harrington (Soul II soul, Björk, Simply Red) staat in voor de productie en de mixing. De cd verschijnt op 29 juli 1996 en wordt overal met veel lof onthaald.

In april 1997 wordt de plaat ook in Amerika uitgebracht. De eerste single ‘Wardrope‘ en ‘2 Wicky‘ worden radiohits in verschillende landen. Door het groeiend succes onderneemt de groep serieuze promotiereizen en dat wordt te veel van het goede voor Liesje. In januari 1997 verlaat ze de groep. Rond deze tijd verandert ook de naam Hoover in Hooverphonic.

In februari 1997 wordt Kyoko de nieuwe zangeres. Na 2 maanden wordt zij aan de deur gezet voor Geike Arnaert. In oktober 1997 trekt Hooverphonic zeven weken lang door de States voor gemiddeld 2000 mensen per voorstelling. In Lokeren starten ze de opnames voor hun tweede cd. De producer is Mark Plati (Bowie, Cure, Shawn Colvin) en de opnames worden voltooid in studio‘s in Parijs en New York.

Kort na de release van het album ‘Blue Wonder, Power Milk‘ in mei 1998 tourt de groep door Europa in het voorprogramma van Massive Attack. Dat jaar staan ze ook op de weiden van Torhout/Werchter en werken mee aan een Tribute album van Depeche Mode.

In oktober 1998 volgt er een Amerikaans-Europese tour samen met Moloko en DJ Kid Loco. In Los Angeles nemen ze de clip op voor ‘Eden‘, welke genomineerd wordt voor beste video 1999 op een festival in Utah, USA.

In januari 1999 besluit Frank de groep te verlaten.
Alex Callier krijgt in datzelfde jaar de opdracht de muziek te schrijven voor de Belgische film ‘Shades‘ waarin Mickey Rourke de hoofdrol speelt.

In maart 2000 krijgt Alex een ZAMU-award voor beste Belgische producer en beste filmmuziek. Op 10 juni 2000 opent de groep de ceremonie voor het voetbaltoernooi Euro 2000 in Brussel. Zij brengen er hun song ‘Visions‘ voor een miljard tv-kijkers. Wat later verschijnt de machtige single ‘Mad About You‘ en hun derde cd ‘The Magnificent Tree‘. 9 dagen na release wordt de plaat in België reeds bekroond met goud. Ook hun vorige cd werd bezegeld met goud. Naast hun albums deed ook de single ‘Mad About You‘ het fantastisch in de Belgische hitlijsten. Opvolger van ‘Mad About You‘ werd ‘Vinegar And Salt‘, die een radiohit werd.

Ook hun volgende single ‘Jackie Cane‘ werd op elke radiozender grijs gedraaid maar werd jammer geen hit. Enigste reden daarvoor is hun album dat in één woord fantastisch is en die een ongelooflijk goede verkoop kende!

Daarnaast is het ook nog leuk om te weten dat het nummer ‘Arrangi‘ gebruikt werd als trailer van de film ‘Charlie’s Angels‘ met sterren als Cameron Diaz in de hoofdrol.

Na ‘The Magnificent Three‘ was het de beurt aan hun volgend album die de titel ‘Hooverphonic Presents Jackie Cane‘ droeg. De naam van dit album is afkomstig uit de hit ‘Jackie Cane’ uit het album ‘The Magnificent Three’.

Het personage Jackie Kane is ontsproten uit de fantasie van de groep zelf en daardoor vonden ze het wel gepast om een album te wijten aan dit personage.

Dit album lag opnieuw volledig in de typische hooverphonicstijl en bracht ons o.a. de prachtige singles ‘Sometimes‘ en ‘The World Is Mine‘. Vooral de eerste single werd een zeer grote hit! Vervolgens trok de groep in 2003 doorheen tal van culturele centra.

In 2005 brachten ze weer een nieuwe cd uit: “No more sweet music”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button