Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Hilbrand Nawijn boeken

Hilbrand Nawijn boeken

Hilbrand Nawijn boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Hilbrand Nawijn of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Minister

Hilbrand Pier Anne (Hilbrand) Nawijn werd op 8 augustus 1948 geboren te Kampen. Na het behalen van het diploma HBS-B studeerde hij rechten (publiekrechtelijke richting) aan de Rijksuniversiteit Groningen (doctoraal examen 1973). De heer Nawijn was daarna tot 1996 werkzaam bij het Ministerie van Justitie. Tot 1978 was hij juridisch medewerker bij de hoofdafdeling Staats- en Strafrecht, tot 1980 hoofd afdeling Internationale rechtshulp. Hij was bij de Directie Vreemdelingenzaken tot 1984 hoofd van de afdeling Asielzaken en tot 1988 hoofd van de hoofdafdeling Toelating en Verblijf. In 1988 werd hij directeur van deze directie, die in 1994 werd door hem omgevormd tot de Immigratie- en Naturalisatiedienst: de IND.

In 1996 was hij directeur bij KPMG Management Services te Den Haag. Aansluitend verrichtte hij als organisatie-adviseur werkzaamheden bij Marezate BV te Hilversum en was sinds 1999 als advocaat en stagiaire werkzaam bij Hoens en Souren advocaten in Zoetermeer. Begin 2002 opende hij een eigen advocatenkantoor Nawijn advocaten in Zoetermeer. Hij richtte in 2001 het immigratie-adviescentrum IMAD BV op.

De heer Nawijn was in 2002 voor het CDA lid van de gemeenteraad van Zoetermeer. Voor het landelijk CDA schreef hij diverse adviezen op het gebied van het vreemdelingenbeleid. Voor de VVD gaf hij kadercursussen voor aspirabt gemeenteraadsleden. Hij was onder meer lid van de Raad van toezicht Stichting Jeugdzorg Zuid-Holland, secretaris en voorzitter van de Raad van toezicht van het Verpleeghuis VVR Zoetermeer en voorzitter van het Protestants Christelijk Instituut voor dove kinderen ‘Effatha’ in Voorburg/Zoetermeer. Ook was hij van 1989 tot 1998 voorzitter van de voetbalclub DSO te Zoetermeer.

Hij was in 2002 voor het CDA lid van de gemeenteraad van Zoetermeer.

Mr. H.P.A. Nawijn werd op 22 juli 2002 op voordracht van de LPF benoemd tot minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het kabinet Balkenende- I. Van mei 2003 tot november 2006 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Sinds maart 2006 fractievoorzitter van de Lijst Hilbrand Nawijn in de gemeente Zoetermeer.

Businessclubs

Mr H.P.A. Nawijn was oprichter van de Zoetermeerse businessclubs van van onder andere voetbalvereniging DSO, stichting van de FlorAvontuur Promotie Zoetermeer en de evenementenhal PWA SilverDome. Tevens was hij vice-voorzitter van de voetbalvereniging DWO uit Zoetermeer. Hij is thans juridisch adviseur van de Rijswijkse voetbalclub Haaglandia. Sinds oktober 2005 fungeert hij als voorzitter van de businessclub van SilverDome.

Hij verrast een ieder met zijn deelname aan “So You Wanne Be A Popstar” in 2007 welke voor Hilbrand een leuke uitdaging is die hij toevoegt aan zijn boeiende carrière.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button