Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Het Goede Doel boeken

Het Goede Doel boeken

Het Goede Doel boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Het Goede Doel of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Het Goede Doel is het geesteskind van componist Henk Temming en tekstschrijver Henk Westbroek. Zij starten de groep begin ’79 en schrijven het Nederlandse repertoire waarmee de groep aanvankelijk in het linkse circuit opereert. Met optredens op FNV-manifestaties, woningnoodspektakels en andere vormingsavonden ontwikkelt de groep haar muziek, die de twee Henken omschrijven als mooi ritmisch, net niet meeslepend en zeer divers van karakter en structuur.

Het Goede Doel bestaat in die periode uit Temming en Westbroek, pianist Sander van Herk, bassist Dennis Ringeling, toetsenist Ronald Jongeneel en ex-Superjones drummer Hans Boosman. Ringeling wordt al spoedig vervangen door Steven Wienjus. Na een succesvol optreden in Vara’s Popkrant, waaraan Westbroek een baan als presentator overhoudt, maakt de groep eind ’81 de single ‘In ‘t leven’. Met de tweede single, het controversiële ‘Gijzelaar’, haalt de groep enkele maanden later voor het eerst de hitparade. De echte doorbraak komt eind ’82 met de single ‘België (Is er leven op Pluto…)’ en het gelijknamige album. Beide platen schieten naar de hoogste regionen van de hitparade, waarin Temming & Westbroek op dat moment ook al vertegenwoordigd zijn met het voor de grap opgenomen ‘Sinterklaas (Wie kent hem niet?)’.

Terwijl de Nederlandstalige popmuziek hoogtij viert weet Het Goede Doel een groot publiek aan te spreken met geestige teksten en geraffineerde, orkestrale pop. Dankzij singlesuccessen als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ is het album ‘België‘ binnen korte tijd goud. De band ontvangt een gouden plaat, een Edison en een Zilveren Harp. In mei ’83 vertrekt drummer Hans Boosman naar De Munck, zijn vervanger Ab Tamboer is afkomstig uit Earth & Fire.

Begin ’84 verschijnt ‘Tempo Doeloe‘, voorafgegaan door de single ‘Eenvoud’. Deze plaat wordt aanzienlijk minder enthousiast onthaald. De composities zijn zwakker en de teksten komen gezocht over. Onder de naam ‘HGD’ en ‘The Good Cause’ probeert de band ook in het buitenland voet aan de grond te krijgen. Er komt een Duitstalige versie van het album ‘België’ en een Engelstalige single ‘België’ (’Luxembourg’). Verder dan een optreden in het Eurovisieprogramma Euro A Go Go komt de band helaas niet. Eind ’84 maakt Het Goede Doel een speciale kerstsingle met zangeres Annie Schilder (ex-BZN), ‘Eeuwige Kerst’. Enkele weken daarna komt het bericht dat de groep stopt met optreden. Westbroek verwerft landelijke bekendheid als presentator bij de Vara, onder meer van de Popkrant, het programma waarin hij eens zelf debuteerde. In ’86 verschijnt ‘Mooi en Onverslijtbaar‘, waarop Het Goede Doel blijkt ingekrompen tot het trio Westbroek, Temming en Van Herk. Met het geïnspireerd klinkende ‘Mooi en Onverslijtbaar’ scoort Het Goede Doel opnieuw enkele hits en weet de groep het prijsgegeven terrein weer terug te winnen. In de zomer van ’87 tekent de groep een sponsorcontract met prisdrankgigant Coca Cola voor een komende concerttournee. Van deze toer, waarbij het trio terzijde wordt gestaan door sessiemuzikanten, verschijnt de live-elpee ‘Live!!!‘. Intussen doen Temming en Sander van Herk steeds meer van zich spreken als producersduo, onder andere voor Herman van Veen. Het componistenduo Temming/Westbroek levert geregeld materiaal aan voor ‘Kinderen voor Kinderen’.

In ’88 doet Het Goede Doel de naam eer aan door ‘Iedereen is anders‘ te maken ten behoeve van de stichting Colombine. Op deze plaat schrijven Temming en Westbroek liedjes en verzorgt de groep de begeleiding voor elf Nederlandse vocalisten waaronder Marco Bakker, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Peter te Bos en René Froger. Aanvankelijk verkoopt de plaat niet zo goed, maar nadat René Froger’s ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ op verzoek van een discjockey op single wordt uitgebracht en een enorme hit wordt, kan de stichting Colombine alsnog een aanzienlijk bedrag aan royalties bijschrijven. Eind ’89 verschijnt ‘Souvenir‘, een vrij pretentieuze plaat die qua verkoop wat bij de voorgangers achterblijft. Kort na het verschijnen van ‘Souvenir’ krijgt Het Goede Doel een Gouden Notekraker uitgereikt, de onderscheiding van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond’. In het voorjaar van ’90 maakt de groep een theatertournee onder de titel ‘Theatertoerisme’, waarbij het materiaal van ‘Souvenir’ centraal staat. De reacties zijn het er echter over eens dat de verbindende sketches lang niet zo leuk zijn als de liedjes zelf.

In juni 1991 bereikt de single ‘Als Ik De Bouw Van Arnold Schwarzenegger Had’ de tipparade. Het blijkt de zwanezang van Het Goede Doel. Ernstige meningsverschillen maken een einde aan één van Nederlands meest succesvolle componistentandems. Beide Henken slagen er echter wel een succesvol vervolg te geven aan hun carrière. Westbroek als radiopresentator en solozanger (goed voor de evergreen ‘Zelfs Je Naam Is Mooi’). Temming als producer en (co-)componist van onder meer De Kast en City To City. Sander van Herk en Henk Temming beheren in Utrecht de StuStuStudio.

Westbroek, Temming en Van Herk kunnen het toch niet laten en staan op 20 en 22 december 2001 als Het Goede Doel op het podium en vieren in de Heineken Music Hall te Amsterdam het feit dat ze tien jaar uit elkaar zijn. Hun nieuwe single heet ‘Alle Mensen Op De Aarde’. Tegelijkertijd met het optreden verschijnt de CD-box Geef ‘De Mensen Wat Ze Willen’ met daarop 25 nog niet eerder op CD verschenen nummers, alle 35 hits van Het Goede Doel en de solo hits van Henk Temming en Henk Westbroek.

Bijna vijf jaar later, in februari 2006, verschijnt de DVD-box ‘ Alsof er niets gebeurd is…’ met daarop een concertregistratie van het reünie concert uit 2001 met diverse extra’s. In april 2008 gaat het avontuur verder. Wat begon als een soloplaat van Henk Westbroek eindigde als een nieuw volwaardig Het Goede Doel album met medewerking van de beide Henken . Titel van de plaat is ‘Gekkenwerk’. Ter ondersteuning van de nieuwe CD wordt er vanaf 4 april getourd langs zalen en festivals. In november 2008 start de theatertournee van Henk en Henk in Koninklijk Theater Carré en zal door heel Nederland te zien zijn tot en met februari 2009, waar de tournee in Utrecht zal eindigen.

Op 26 juni 2011 presenteren Henk Westbroek en Henk Temming tijdens de Open Dag van FC Utrecht het nieuwe clublied van de FC, getiteld ‘Altijd Vooruit’.

Live brengt Het Goede Doel voornamelijk hits uit de tachtiger jaren zoals: ‘België’, ‘Nooduitgang’, ‘Alles geprobeerd’, ‘Gijzelaar’, ‘Hou van mij’ en ‘Sinterklaas’, dit to groot vermaak van de meezingende toeschouwers. Het Goede Doel op festivals, dorpsfeesten en bedrijfsevenementen is en blijft één groot feest der herkenning.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button