Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Herbert Dijkstra boeken

Herbert Dijkstra boeken

Herbert Dijkstra boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Herbert Dijkstra of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Herbert Dijkstra (Smilde, 13 juli 1966) is een voormalig Nederlands schaatser en wielrenner, die na zijn actieve sportloopbaan sportverslaggever werd.

Als actief sporter was Herbert een redelijk succesvol schaatser en wielrenner. Hij won medailles op de NK op de vijf en de tien kilometer en hij kwam uit voor Nederland op de Winterspelen in 1988 in Calgary. Hij won echter geen olympische prijzen. Als amateur-wielrenner behoorde hij tot de nationale top. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Olympische Spelen in Seoul als lid van de tijdritploeg. Hij werd hiermee de eerste Nederlander die zowel aan de Winter- als aan de Zomerspelen deelnam.

Na zijn actieve sportcarrière volgde hij de opleiding Lichamelijke Opvoeding. Als verslaggever begon hij bij de NOS, waarbij hij in een auto of op een motor rechtstreeks verslag deed vanuit de koers. Ook werd hij regelmatig ingezet als interviewer bij de finish. Bij het verslaan van de wedstrijd liep hij enkele malen aanzienlijke verwondingen op. In 2000 raakte de verslaggeversauto van Herbert tijdens de Tour-etappe van de weg en moest hij vanwege de daarbij opgelopen verwondingen de verslaggeving staken. In 1996 botste hij bij een Groninger schaatsklassieker, gezeten achterop een volgmotor, met zijn hoofd tegen een lage brug. Het gevolg hiervan was een hersenschudding en veertien hechtingen.

De laatste jaren zit Herbert minder op de motor of in de auto en wordt hij vooral ingezet als commentator bij wielrennen en schaatsen. Hij maakt ook deel uit van het vaste team van verslaggevers van de NOS tijdens de Olympische Zomer en Winterspelen.

U kunt Herbert Dijkstra boeken als:

• Dagvoorzitter
• Discussieleider
• Presentator

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button