Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Henry van Loon boeken

Henry van Loon boeken

Henry van Loon boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Henry van Loon of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Henry van Loon speelde tot en met 2018 de reprise van zijn cabaretshow Sleutelmoment voor uitverkochte zalen. Na het zien van deze voorstelling riep Het Parool Henry uit tot ‘een van de meest getalenteerde komieken van het land’.

Henry van Loon boeken voor een evenement

Henry van Loon is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Henry van Loon

Henry van Loon was onder andere te zien in de comedyserie De Luizenmoeder (AVRO-TROS) als conciërge Volkert. Op Comedy Central gooide hij hoge ogen met zijn roast van Giel Beelen. Ook was hij te zien in Van God Los op NPO3, de bioscoopfilm Gek van Geluk en op De Parade met Alex Klaasen.

Technisch begaafd, snel en grillig

Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig. Altijd bepalend voor het eindresultaat, of het nou een briljante actie of een tragische eigen goal betreft. En zo hoort het ook. Henry speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Theaterprogramma’s

Henry van Loon kwam in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar werd hij lid van Comedytrain. Hij stond regelmatig op het podium in Toomler en speelde mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel was hij te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal en te beluisteren bij Spijkers met Koppen.

Het voor BNN geproduceerde televisieprogramma De Henry van Loon Entertainment Show was een fabelachtig kijkje in zijn hoofd. Zijn gelijknamige eerste avondvullende programma ging in 2011 in première. In het theaterseizoen 2013/2014 speelde Henry van Loon de reprise van zijn tweede show: Electropis. Even persoonlijk als buitenaards en even geloofwaardig als absurd. Een staaltje Loonesqueheid dat je niet wilt missen.

De Parade

Henry’s derde soloprogramma Sluimer ging in première in 2014 en was te zien tot begin 2016. Later dat jaar speelde Henry met muziektheatergroep Zoutmus de voorstelling De Lente in het Compagnietheater. In 2015 bestegen Henry en Alex Klaasen het Parade podium als popduo H.E.A.R. De zangers keerden terug in 2016 en wederom voor in 2017 voor het afscheidsconcert.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button