Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Henk Schiffmacher boeken

Henk Schiffmacher boeken

Henk Schiffmacher boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Henk Schiffmacher of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Henk is geboren in 1952 in Harderwijk en groeide op in een Katholiek slagersgezin. Hij had al op jonge leeftijd een grote interesse voor tekenen en verzamelen. Zijn ambitie leidde uiteindelijk naar een korte aanwezigheid op de REX reclame School in Amsterdam, in de jaren ’70.

Schilder, etaleur bij de Bijenkorf, technisch fotograaf, grafisch designer en fotograaf voor oa de Nieuwe Revu zijn een aantal van de banen die Henk tijdens zijn turbulente beginjaren in Amsterdam heeft gehad. Daarna kwam een periode van reizen, waarin hij een indrukwekkende collectie van objecten verzamelde, gerelateerd aan de geschiedenis van tatoeëren.

Terug in Amsterdam, opende Henk zijn eigen tattoo-shop, die uitmondde in een begrip in de tattoowereld. De grote mate van professionaliteit en inzet van Henk heeft een verandering teweeggebracht in de wereld van tatoeages. Zijn tatoeages zijn terug te vinden bij vele sterren en muzikanten, waaronder the Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Kurt Cobain en Herman Brood.

Henk heeft diverse boeken geschreven, zijn laatste werk is ‘Het Lexicon der Tatoeages’. Ook produceerde hij een TV documentaire over de herkomst van de tattoo, die wereldwijd werd uitgezonden. Begin jaren ’90 toonde zich een nieuwe passie: schilderen, een kunstvorm die zich over de laatste jaren meer en meer ontwikkeld heeft.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button