Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Henk Schiffmacher boeken

Henk Schiffmacher boeken

Henk Schiffmacher boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Henk Schiffmacher of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Henk Schiffmacher had al op jonge leeftijd een grote interesse voor tekenen en verzamelen. Zijn ambitie leidde uiteindelijk naar een korte aanwezigheid op de REX Reclame School in Amsterdam, in de jaren ’70. Inmiddels is Henk Schiffmacher de bekendste tatoeëerder van Nederland.

Henk Schiffmacher boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Henk Schiffmacher zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor het inhuren van Henk.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Henk Schiffmacher

Schilder, etaleur bij de Bijenkorf, technisch fotograaf, grafisch designer en fotograaf voor onder andere de Nieuwe Revu. Dit zijn slechts een aantal van de banen die Henk Schiffmacher tijdens zijn turbulente beginjaren in Amsterdam heeft gehad. Daarna kwam een periode van reizen, waarin hij een indrukwekkende collectie van objecten verzamelde, gerelateerd aan de geschiedenis van tatoeëren.

Beroemde tattooshop in Amsterdam

Terug in Amsterdam opende Henk zijn eigen tattooshop, die uitmondde in een begrip in de tattoo-wereld. De grote mate van professionaliteit en inzet van Henk heeft een verandering teweeggebracht in de wereld van tatoeages. Zijn tatoeages zijn terug te vinden bij vele sterren en muzikanten, waaronder de Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Kurt Cobain en Herman Brood.

Schrijver en kunstenaar

Henk heeft diverse boeken geschreven, zijn laatste werk is ‘Het Lexicon der Tatoeages’. Ook produceerde hij een TV documentaire over de herkomst van de tattoo, die wereldwijd werd uitgezonden. Begin jaren ’90 toonde zich een nieuwe passie: schilderen, een kunstvorm die zich over de laatste jaren meer en meer ontwikkeld heeft.

Eigen kledinglijn

Eind 2019 begon Henk Schiffmacher samen met zijn vrouw Louise een kledinglijn onder de naam PYF Ink. Ze laten zich inspireren door de geschiedenis van het tatoeëren en ontwerpen kledingstukken met eigen designs. Henk’s dochter Morrison Schiffmacher is inmiddels ook in zijn voetsporen getreden met haar eigen tattooshop en kledinglijn.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button