Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Henk Poort boeken

Henk Poort boeken

Henk Poort boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Henk Poort of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Nadat de bariton Henk Poort zijn muzikale en vocale opleiding aan het Sweelinck conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam had afgesloten stelde hij zich onder de hoede van de Italiaanse coach Ettore Campogagliani en de Nederlandse pedagoge Margreet Honig. Al tijdens zijn studie wist hij grote aandacht op zich te vestigen door het eerste Cristina Deutekom Concours te winnen.

Henk Poort zong in diverse operahuizen in Europa

waarbij hij in de loop der jaren een breed repertoire kon opbouwen. Engagementen in Ulm en Krefeld boden hem de gelegenheid te debuteren in Verdirollen zoals Macbeth, Rigoletto, Nabucco en Germont (Traviata); Escamillo in Carmen, André Thorel in Massenets Thérese en de titelrollen in Eugen Onegin en Rossini’s Guillaume TeIl volgden. Met een aantal operette-partijen kon hij zijn acteertalent optimaal ontwikkelen.

Naast de opera

kreeg ook het genre van de musical Henk Poorts grote interesse. Als Jean Valjean in Les Misérables en in de titelrol in The Phantom of the Opera – waarvoor regisseur Harold Prince hem het compliment gaf ‘de beste Phantom ter wereld’ te zijn – verwierf Henk Poort zich grote bekendheid bij een zeer breed publiek. Na zijn zeer succesvolle vertolking van de melkboer Tevje in Anatevka werd hij één van Nederlands populairste zangers; ook kreeg hij talrijke uitnodigingen van regisseurs als Camaron Mackintosch voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button