Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Helga van Leur boeken

Helga van Leur boeken

Helga van Leur boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Helga van Leur of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Helga van Leur was als meteorologe en presentatrice 20 jaar lang de weervrouw voor de televisiezenders van RTL. Naast haar werkzaamheden voor televisie schrijft Helga artikelen en columns over haar kennis en ervaringen, en verzorgt ze lezingen over weer, klimaat en duurzaamheid.

Helga van Leur boeken voor een evenement

Helga van Leur is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Helga van Leur

Helga studeerde aan de universiteit van Wageningen UR met als studierichting Bodem, Water en Atmosfeer. Ze kwam in 1994 via een stage bij Meteo Consult terecht, waar ze bijna 5 werkte. In die tijd werd ze bekend door haar weerberichten op diverse radio- en televisiezenders.

Beste weervrouw en favoriete weerpresentator

Haar manier van presenteren leverde diverse prijzen op. In 1998 won Helga van Leur namens haar vakgenoten een internationale prijs voor Beste Weerpresentator ter wereld. Ook is ze drie keer gekozen tot Favoriete Weerpresentator van het jaar en won ze de titel Meest Talentvolle weerman/vrouw (namens het TV onderzoek uitgevoerd voor de 48e Gouden TelevizierRing). In 2017 kreeg ze een nieuwe internationale prijs van de European Meteorological Society: de EMS TV Forecast Award.

Avontuurlijke uitdagingen

Andere uitdagingen buiten haar vakgebied gaat Helga van Leur niet uit de weg. Ze deed mee als kandidaat stijldansen bij Dancing With The Stars, bergfietsen tijdens Alpe d’HuZes voor KWF, Expeditie naar Groenlandse IJskap en Banenruil met Marco Borsato voor WarChild. Als weerkundige was Helga van Leur teamlid van Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge 2011, een zonne-auto race van ruim 3000 kilometer dwars door Australië. Ook hierover werd een televisieprogramma gemaakt.

Ambassadeur klimaat en duurzaamheid

Helga van Leur stopte in 2017 na ruim 20 jaar met het presenteren van het dagelijkse weerbericht bij RTL. Ze legt zich volledig toe als ambassadeur in weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Tijdens lezingen gaat ze graag het gesprek aan en ontrafelt samen met aanwezigen de barrières. We weten heel veel over wat er gaande is (kennis) en wat we kunnen ondernemen (actie), maar iets weerhoudt ons om het daadwerkelijk te gaan toepassen (gedrag). Vooral het menselijk brein en de keuzes die men maakt (voor een duurzamere omgeving) zijn intrigerend.

Helga draagt een warm hart toe aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. Bomen beïnvloeden letterlijk en figuurlijk het (leef)klimaat en zijn, samen met de kinderen die ze planten, een baken van de toekomst.

Helga van Leur boeken
Helga van Leur boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button