Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Hans Bouscholte boeken

Hans Bouscholte boeken

Hans Bouscholte boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Hans Bouscholte of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Als kind ging Hans Bouscholte in weekenden en vakanties met zijn ouders mee naar de Kanaaleilanden en Zuid Engeland. Zijn vader was een koopvaardijschipper met een eigen schip. Zeven jaar was Hans Bouscholte toen hij met wedstrijden begon. Soms ging hij met familie of andere zeilers, voor lange wedstrijden op de Noordzee.

Toen hij zestien was maakte de familie Bouscholte een halve wereldreis van een jaar met een Ginvizz, een 37-voeter. ’Een tweemaster van een metertje of elf-en-een-half,’ vertelt Hans Bouscholte. ’Daarmee zijn we van Nederland via alle landen in Noord Europa de Middellandse Zee afgezakt, Afrika, beetje rondgetoerd. ‘Dat was het keerpunt. Daarna besloot ik professioneel te gaan varen en de Hogere Zeevaartschool te doen. Niet om stuurman of kapitein te worden, maar puur als theoretische ondergrond voor het wedstrijdzeilen.’

Halverwege de jaren tachtig begon Bouscholte’s ster in het professionele zeilcircuit te stijgen. In 1987 was hij met 22 jaar de jongste schipper ooit in de Admiral’s Cup, de one-tonner van Oostenrijk. Hans Bouscholte verhuisde naar Frankrijk, waar de stad Wasquehal hem vroeg als vertegenwoordiger in de Tour de France à la Voile. Hij kreeg een volledig budget om met een Jeanneau one-tonner drie jaar lang aan het evenement mee te doen. Het eerste jaar eindigde hij als 27e in de Tour de France. Een jaar later was hij nummer zes.

In 1990 won Bouscholte het evenement als eerst niet-Fransman. Van 1988 tot en met 1990 was hij lid van de Nederlandse Olympische kernploeg in de Solingklasse. Met Franse sponsoring kwam Bouscholte tussen 1991 en 1995 uit in de Figaro race. En passant won hij wedstrijden in onder andere de X99 klasse. In 1996 begon Hans Bouscholte met multihull zeilen. In het Formule 18 catamaran wereldkampioenschap van 1996 bereikte hij meteen een vierde plaats. Twee jaar later werd hij Europees kampioen in de Nacra Inter 20 klasse. In 1996 startte Hans Bouscholte ook een campagne voor deelname in de Whitbread Race. Zijn campagne bracht de BrunelSunergy in de race. Bouscholte stelde de bemanning samen en was in de eerste twee etappes schipper.

Na een conflict met de sponsor trok hij zich terug uit de Whitbread Race. Roy Heiner nam zijn plaats als schipper over. Sinds 2009 is Hans Bouscholte verantwoordelijk voor het Nederlands topzeilen. Als technisch directeur stuurt hij alle bondscoaches aan en is hij verantwoordelijk voor het beleid. Als columnist schrijft Hans regelmatig voor kranten, magazines en websites en presenteerde hij een zeilprogramma op SBS 6. Tegenwoordig is Hans te zien als zeilanalist bij Studio Sport.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button