Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Guus Meeuwis boeken

Boekingsinformatie voor Guus Meeuwis? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Guus Meeuwis zit 15 jaar in het artiestenvak. Hij vierde dat afgelopen zomer al uitbundig met maar liefst zes uitverkochte Groots met een zachte G concerten in Heerenveen en Eindhoven. Maar de kers op de jubileumtaart was natuurlijk de Edison die hij onlangs kreeg in de categorie Beste Mannelijke Popartiest voor zijn meest recente studioalbum NW8. “Met doeltreffende stappen neemt Meeuwis afstand van de, weliswaar aanstekelijke, ‘kedeng kedeng’ vrolijke vrijblijvendheid. Hij zoekt niet het grote drama, maar de alledaagse pracht, schoonheid en het gewone. Meeuwis behoort tot de absolute top van de makers van het Nederlandse lied,” aldus de jury.

Het begon allemaal vijftien jaar geleden, in 1994. Dat jaar won Guus Meeuwis met Vagant het Studenten Songfestival met ‘Het Is Een Nacht (Levensecht)’. Een jaar later scoorde hij met hetzelfde nummer zijn allereerste #1 hit. Het was het eerste hoogtepunt in een lange reeks successen. In zijn 15-jarige artiestenloopbaan heeft Guus drie albums gemaakt met Vagant: Verbazing, Schilderij en Een voor Allen.

Gouden Harp

Daarna volgden vier solo cd’s: Guus Meeuwis, Wijzer, Hemel Nr. 7 en NW8, aangevuld met 10 jaar Levensecht (een overzichtsalbum uit 2005) en verschillende live cd’s en DVD’s. Lag de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, op zijn soloalbums vertolken luisterliedjes de hoofdrol. Niet alleen het publiek weet dit te waarderen, de erkenning voor Guus als soloartiest komt ook uit officiële hoek: in 2006 krijgt hij een Gouden Harp uitgereikt. Hij ontvangt deze prijs omdat hij ‘zich tijdens zijn carrière op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek,’ aldus het lovende juryrapport.

Guus: “Ik was natuurlijk hoogst vereerd, maar dacht wel: een oeuvreprijs? Ik ben net begonnen! In mijn dankwoord grapte ik dan ook: ‘Je kunt het beter een hors d’oeuvre prijs noemen…’ Maar zonder gekheid, wat ik wel ontzettend leuk vind, is dat door deze prijs ook de liedjes die ik met Vagant heb gedaan erkenning hebben gekregen. ‘Het is een Nacht (Levensecht)’ is een evergreen, maar achteraf blijkt dat ook een nummer als ‘Per Spoor (Kedeng Kedeng)’ van invloed is geweest op het Nederlandse muzieklandschap.”

Theatertour NW8

In mei 2009 verscheen het meest recente album van Guus Meeuwis: NW8. De titel van de cd verwijst naar de postcode van de beroemde Abbey Road Studio’s in Londen, waar Guus het album opnam. Op dit album staan 15 nieuwe songs die hij voor het grootste deel samen schreef met zijn vaste pianist Jan Willem Rozenboom en zanger/componist JW Roy. Bij het album is een DVD gevoegd met daarop de live-registratie van de nieuwe liedjes, backstage footage en interviews, allen opgenomen in de legendarische platenstudio.

In 2009 speelde Guus met zijn band in ruim 50 uitverkochte theaters. Op 16 oktober startte hij met de reprise van zijn NW8 Theatertour. “Na het zweet van een tour langs de poppodia, het muzikale festijn van de stadionconcerten in Eindhoven en Heerenveen en een zomer vol festivals werd het tijd dat ik weer wat dichter bij u kom zitten in het theater,” aldus Guus. Deze ronde langs de theaters volgt op vijf eerdere, zeer succesvolle theatertours.

Groots met een zachte G

De zomer zal als vertrouwd in het teken staan van de Groots met een zachte G concerten. Guus Meeuwis bezoekt in 2011 namelijk opnieuw het Philips Stadion in Eindhoven voor alweer de 6e editie van zijn inmiddels beroemde jaarlijkse concertreeks. Op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2011 zal hij het stadion weer op zijn grondvesten laten schudden. De Groots met een zacht G concerten staan al vijf jaar garant voor een groots feest met een spectaculair decor en een geweldige sfeer. De vele hits van de Brabantse zanger worden afgewisseld met verschillende muzikale verrassingen in een energieke show vol vaart en plezier. Of zoals vele de concerten bestempelen; ‘het Grootste feest van Nederland!’

“Het is echt veel te leuk om ieder jaar mee te mogen maken. Een feest voor het publiek, maar zeker ook voor ons op het podium. Een betere reden om door te gaan is er niet!” aldus Guus Meeuwis.”

Nieuw studio album

Samen met zijn muzikale vrienden JW Roy en Jan-Willem Rozenboom is Guus druk aan het schrijven voor zijn nieuwe studio album. De opvolger van het platina album NW8 zal in het voorjaar van 2011 verkrijgbaar zijn.

Guus Meeuwis boeken
Guus Meeuwis

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Guus Meeuwis of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.