Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Gunther Neefs boeken

Gunther Neefs boeken

Gunther Neefs boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Gunther Neefs of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Hoe een blank jongetje een zwarte soulgod werd…
Kenners noemen de stem van Günther ‘doorleefd’. Wel, ze hebben gelijk. Want voor hij aan de top stond, heeft Günther gezongen in muffe repetitielokalen, geschreeuwd tegen te luid afgestemde gitaren, geknokt om lallende toogklanten te overstemmen. Hard gewerkt dus.

Günther begint zijn carrière in 1985 bij een bigband als percussionist. Al snel staat hij zelf achter de microfoon. Rond 1990 combineert hij de muziek met zijn andere passie: auto’s. Hij werkt als verkoper in een grote garage. Maar als na een opgemerkte passage in ‘Walter’s Verjaardagsshow’ plots platenfirma’s en artiesten aan zijn deur staan, doet Günther de sprong. Hij neemt bij Polygram de single ‘Ik laat me gaan’ op en schiet meteen naar de Vlaamse top tien. ‘Hier in dit land’, zijn eerste CD, bewijst dat hij er staat: zelden werden pop, jazz, bigband, funk en ballad zo mooi tot één brok Vlaamse power samengesmolten. De plaat wint in geen tijd goud. De tweede CD, ‘Stop de tijd’ (1993), bevat ‘Koud is de pijn’, ‘Ik blijf bij jou’ en ‘Meer dan een vriendin’. Voor de tekstschrijfster wordt dat laatste ook realiteit: Tanja Van Sebroeck, de liefde van Günthers leven, wordt mevrouw Neefs.

In 1994 is Günther genomineerd voor “Het Gouden Oog”, de verkiezing van de meest verdienstelijke media-en showbizz-persoonlijkheden. Tijdens de live-uitzending stelt hij zijn derde album “Tien miljoen dingen” voor. “Special Request I” is een selectie van 14 tijdloze grooves en ballads van blanke en zwarte stemmen uit diverse genres. De CD haalt moeiteloos platina; de tournee wordt een ongezien succes en de smaakvolle tv-special met Kerst een topper in de kijkcijfers van dat jaar. Een opvolger kan niet uitblijven. Onder het oog van duizenden enthousiaste toeschouwers, wordt “Special Request II” in september 1997 aan de wereld voorgesteld. Günthers innemende versies van “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore” en vooral “Satisfaction Guaranteed” worden dikke radiohits. Voor het nieuwe millennium aanbreekt, doet Günther het internationale avontuur nog één keer over. In 1999 verzamelt hij, op algemeen verzoek, de meest romantische smaakmakers uit eerdere liveshows. Op “The Love Album” versmelt zijn warme stem met 14 klassiekers uit de 3 voorafgaande decennia: van “Cry me a river”, over “Just the way you are” tot “Laughter in the rain”. De CD kampeert verscheidene weken in de Top 5 van de albumcharts.

Met zijn zesde album “Bij jou” keert Günther terug naar het Nederlandstalige oeuvre. De plaat swingt de zomer in. Voor de titelsong ontvangt hij tijdens Zomerhit 2000 de prijs voor het beste Nederlandstalige lied. Ook in 2000 brengt Günther, met o.a. Raymond van het Groenewoud, Rob de Nijs en Toots Thielemans, eerbetoon aan zijn vader op de CD “Louis Neefs 20 jaar later”, met een indrukwekkend concert in het Antwerpse Sportpaleis, vereeuwigd in een TV-special die zelfs op de Nederlandse televisie druk werd bekeken. In 2002 borrelt Günthers heimwee naar the big band feeling weer op: met een keur aan sessiemuzikanten duikt hij de studio in voor de plaat “Swing is the thing”. Topproducers als Steve Willaert en Bob Porter tekenen voor de frisse arrangementen van 14 evergreens uit pop, soul en rock. Günther verrast zelfs zijn trouwste fans met onverwachte versies van “I want you to want me”, “Route 66” of Blondie’s “Call Me”. De CD prijkt maandenlang in de nationale lijsten en de liveoptredens bieden een stomende set swingplezier op een goedgevuld podium.

Sedertdien komt Günther nog enkele keren verrassend uit de hoek. Wanneer hij met Stef Bos de bijna olympische hymne “Goud, zilver en brons” schrijft, bijvoorbeeld. En wat dan gezegd van “As gau paust”, Günthers meest onwaarschijnlijke hit ooit? Een onzinnige tekstlap van Günthers kornuit Mark Uytterhoeven, bovendien in ongekuist Mechels. De reacties na zijn live-optreden in “De laatste show” waren zò overweldigend, dat de grol op cd-single werd gereleast.

Met de 4Band, een compact en veelzijdig kwartet vrienden-muzikanten, rijgt hij in het jubileumjaar 2005 de optredens aan elkaar. Eind augustus, wanneer de voorbereidingen voor het grote feest stilaan hun climax bereiken, verschijnt “Laat liefde regeren”. In een handomdraai haalt de single de hoogste rotatie bij diverse Vlaamse radiozenders. Als hoogtepunt van dit feestjaar zijn er de meer dan succesvolle verjaardagsconcerten door Vlaanderen en de release door Universal België van de dubbel CD + DVD ‘15’ met alle Nederlandse en Internationale muzikale hoogtepunten uit Günther’s carrière.

In januari 2008 verschijnt ‘My Soul’, Günthers tiende CD. Günther brengt indringende versies van ‘I’ll Be There’, ‘Ain’t No Mountain (High Enough)’ en ‘I Heard It Trough The Grapevine’. Als artiest is hij compleet geworden: zijn stem klonk nooit beter. En de warmste stem van Vlaanderen heeft nog grote plannen voor de toekomst: “Muziek brengt mensen bij elkaar. Huidskleur, taal, religie spelen geen rol. Ik kan niet functioneren zonder muziek.”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button